Loading...
Bel me terug

Trends houten vloeren 2015

Trends 2015 Net zoals de rest van het interieur is ook een houten vloer onderhevig aan trends. Niet alleen houtsoort maar zeker ook de kleur en de afwerking. Maar wat is de trend van het moment?

Vraag iemand om een houtsoort te noemen en u zult voornamelijk Eiken te horen krijgen. Eiken is al jaren een populaire houtsoort en is dan ook ruim vertegenwoordigd in ons assortiment. Het voordeel van deze vloer is dat het makkelijk aan te passen is naar uw specifieke wensen. Vroeger zag men vaak extra glanzende houten vloeren, terwijl we nu juist kiezen voor natuurlijk doffe vloer. In een transparante olie die de vloer goed beschermd maar onbehandeld doet lijken. Wat betreft breedte van de plank zien we dat men de voorkeur heeft voor bredere planken, zoals 26 cm breed. Een sterk voordeel van een brede plank is dat het de ruimte meer rust geeft. Een duidelijke trend die we al enkele jaren zien is om deze brede plank te leggen in visgraat patroon. Wat we zien bij de verschillende beurzen en binnenhuisarchitecten zijn de witte/ grijse; whitewash’ vloeren. Dit kun je bereiken door de vloer te roken en te behandelen met olie.

De trends op een rij: brede planken, visgraat, witte pigmenten en goed behandelde vloeren die natuurlijk ogen. Uiteraard blijft het kiezen van een geschikte vloer maatwerk; wat zijn uw specifieke wensen, wat is uw woonstijl en leefstijl? Wellicht sluiten deze trends hierop aan. Zo niet, laat u dan verder adviseren bij ons in de showroom!

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist