Loading...
slider image
Bel me terug

Aanbiedingen

Houtbewerkingen houten vloer

  • Het roken van Eiken houten planken geeft een bijzonder effect en tijdens het rookproces komt, anders dan de naam doet vermoeden, geen rook te pas. Roken kan niet bij elke plank; Frans of Europees Eiken laat zich wel uitermate makkelijk roken.

  • Tegenwoordig heeft men een sterke voorkeur voor authentieke, eerlijke en natuurlijk houten producten. Zo ook wat betreft de inrichting van de woning. Uiteraard zien we dit ook terug in de houten vloeren. Het verouderen van de Eiken houten vloeren geeft deze doorleefde uitstraling, waardoor het lijkt alsof er al jaren op de vloer geleefd is. Een voordeel kan zijn dat u minder voorzichtig hoeft te zijn met uw vloer omdat eventuele krasjes en deukjes niet opvallen.

  • Als het gaat om houtsoorten die een sterke tekening laten zien, hebben we het over Eiken, Essen en Grenen. Om deze tekeningen nog krachtiger te maken kunnen we hout borstelen. De ene manier van borstelen geeft een fijne afwerking, de andere juist een ruwere. Tijdens dit proces wordt het zachte kern hout als het ware weg-geborsteld met een staalborstel, met als effect dat de houtnerf/structuur extra wordt benadrukt.

  • Een handgeschraapte Eiken houten vloer geeft uw interieur een authentieke uitstraling. Het hout gaat leven door deze behandeling waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, het hout wordt geschraapt waardoor schaven (beschadigingen, oneffenheden) ontstaan. Zo lijkt uw houten vloer alsof er al jaren met plezier op is geleefd! Ook zoals de naam al doet vermoeden wordt deze werkwijze voornamelijk met de hand, en dus ambachtelijk, verricht. Een groot voordeel van een handgeschraapte Eiken houten vloer is dat deze weinig onderhoud nodig heeft.

  • Logen is een chemisch proces waardoor de houten vloer een diepere en intense kleur krijgt. Uw Eiken houten vloer wordt dus nog sprekender! Tijdens het logen blijft de tekening behouden, in tegenstelling tot verven en beitsen.