Loading...
Bel me terug

Leginstructies en montage tips bij het zelf leggen van een kurk vloer

Benodigd gereedschap:

  • scherp vlak stanleymes
  • potlood
  • meetlint of liniaal
  • winkelhaak of zwaaihaak
  • afstand houders
  • lijm roller

Voor de montage

Laat de kurkvloer vloerdelen minimaal 48 uur, in de ruimte liggen waar gelegd gaat worden, in de verpakking en vlakliggend, acclimatiseren. Controleer altijd eerst de delen op fouten en gebreken alvorens te beginnen met leggen.

Voorbereidingen

De ondergrond dient altijd vlak, druk en trek-vast, egaal, droog en schoon te zijn. Oneffenheden van meer dan 3 mm per strekkende meter dienen altijd geëgaliseerd te worden. De kamertemperatuur dient 15 tot 25°C te zijn, de luchtvochtigheid tussen 40 en 65%.

Plaatsingsinstructies

Probeer met een stukje ondervloer en kurk of de deuren nog gemakkelijk openen. Is dit niet het geval dan dient u de deuren aan de onderzijde in te korten tot er een speling van tenminste 3-5 mm is.

Begin bij een kurk vloer met klikverbinding, met de eerste rij in de ruimte, met de tand/veer naar de muur. Leg zo de eerste rij. Zorg dat overal rondom bij muren een vrije ruimte van minimaal 7-10 mm vrijgehouden wordt.

Snij de laatste strook met een mes af, door eerst tweemaal in te snijden langs de winkelhaak of zwaaihaak en daarna af te breken. Zorg dat de reststukken die gebruikt worden minimaal 20 cm lang zijn. Zorg er ook voor dat de kopse verbindingen tussen de rijen minimaal 20 cm uit elkaar liggen. De stroken worden onder een hoek van circa 30 graden in elkaar geklikt.

De klik-kurk dient eerst aan de kopse kant in elkaar geklikt te worden, daarna aan de lange zijde. Elke keer dat een strook gelegd is, zowel de kopse- als de lange zijde rustig aankloppen met een aanslagblok en rubberen hamer. Hiermee worden minimale naden voorkomen.

Nadat de kurk vloer onderdelen allemaal gelegd zijn, deze stof- en vetvrij maken, daarna kunnen de plinten en profielen ter afwerking aangebracht worden.

Succes! Voor vragen kan u Natuurlijk hout altijd contact opnemen!

We leveren uw houten vloer in o.a. Muiderberg, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Hierden, Harderwijk, Utrecht, Zwolle, Ermelo, Nunspeet, Amstelveen, Weesp, Hooglanderveen, Vathorst, Hilversum, 't Harde, Nijkerk, Kamperveen, Biddinghuizen, Zeewolde, Bilthoven, Naarden, Huizen, Soest, Baarn, Putten, Houten & Nieuwegein!

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist