Loading...
Bel me terug

Leginstructie en tips voor zelf leggen van een laminaat vloer of vloeren

Onze tips helpen u bij het leggen van uw laminaat vloer en zorgen ervoor dat U niets over het hoofd ziet:

Benodigd gereedschap:

  • scherp vlak mes voor de ondervloer
  • zaag (decoupeer- of tafelzaag)
  • potlood
  • meetlint of liniaal
  • winkelhaak of zwaaihaak
  • afstandhouders (of restmateriaal van de vloer)
  • aanslagblok

Laat de laminaat vloerdelen na bezorging gedurende 48 uur in de verpakking zitten in dezelfde ruimte waar het gelegd wordt. De laminaat vloer went zo alvast aan het klimaat van de ruimte (luchtvochtigheid, kamertemperatuur). Zo voorkomt u vochtinwerking op de vloer voor het leggen en gaat deze in de toekomst niet bol staan.

Zorg tijdens het leggen van het laminaat voor een goede verlichting. Laat genoeg ruimte over voor de werking van de vloer +/- 1 cm, gebruik hiervoor de kurken afstand blokjes. Let op: hou ook genoeg ruimte vrij rondom de deurposten, pilaren en cv buizen.

De laminaatdelen kunnen onderling van kleur en structuur verschillen. Dit hoort zo, door de oneffenheden bereikt u juist een heel natuurlijk effect. Leg daarom de delen uit verschillende verpakkingen door elkaar voor een evenwichtige kleurverdeling.

Met laminaat kunt u een ruimtelijk effect creëren.

Wilt u de kamer breder laten lijken, leg de laminaat vloer dan in de breedte. Behoefte aan een langere kamer, leg het in de lengte.

Controleer vóór het leggen of de laminaatdelen geen fouten hebben en onbeschadigd zijn.

Maak de volledig vlakke en droge betonvloer schoon en begin met het maken van banen met de ondervloer. Leg de banen tegen elkaar en tape de banen aan elkaar vast met goede tape van ca. 5 cm breed. Je begint te leggen met de laminaat vloer aan de linkerkant van de langste muur. Leg dus de stapel planken aan de andere kant van de kamer of in een andere ruimte.

Maak een aantal blokjes van ca. 1 cm breed (voor de krimpgoot) en leg deze tegen de muur.

Leg de eerste plank neer en dan de volgende op de kopse kant ernaast. Ga door tot het eind van de kamer en begin dan weer bij de eerste plank.

Maak de vloer goed schoon door goed te stofzuigen. Verwijder eventuele vlekken.

Na het leggen van de laminaat vloer kan je de plinten en afdeklatten plaatsen voor de afwerking.

Neem bij vragen of onduidelijkheden altijd contact op met natuurlijk hout.

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist