Loading...
Bel me terug

Massief houten vloeren

Eiken houten massieve vloerenLiefhebbers van vloeren met een authentieke en eigentijdse uitstraling kunnen hun hart ophalen bij massief houten vloeren. Een massieve vloer is verkrijgbaar in 30 verschillende houtsoorten.

Omdat alle massieve vloeren onbehandeld zijn, kan de vloer helemaal naar uw wensen worden gelegd. Zo kan het hout in de was, olie of lak worden gezet, en is het hout zelfs in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Kenmerkend voor massieve vloeren is dat ze, afhankelijk van welke houtsoort u kiest, allemaal een specifieke uitstraling hebben. Verder wordt een massieve vloer vervaardigd van stevig, zwaar en degelijk hout.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een massief houten vloer

Op deze pagina lees je meer over massieve houten vloeren en de eigenschappen hiervan.

Wat is een massief houten vloer?

Een massief houten vloer wil zeggen: een voer dat volledig uit hout bestaat. Massieve houten vloeren zijn verkrijgbaar in 30 verschillende houtsoorten, maar in Nederland is het grootste deel van deze vloersoort gemaakt van massief eikenhout. Doordat de vloer volledig uit hout bestaat is het zeer sterk.

Eigenschappen massieve vloeren

Het hout kan tot 5 meter los gelegd worden. Om werking tegen te gaan wordt het hout verlijmd. Een massieve vloer is verkrijgbaar in verschillende diktes, maar de meest gebruikelijke dikte is 20 mm. Dat maakt de vloer zeer geschikt voor ruimtes die intensief worden gebruikt zoals keukens, woonkamers, restaurants en winkelvloeren.

Massief houten vloer

Voordelen van massieve houten vloeren

Hierboven hebben we ze al kort benoemd, maar vloeren van massief hout hebben veel voordelen. Hieronder bespreken we elk voordeel uitgebreid met u.

Verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten en maten

Eiken houten massieve vloerenZoals we al benoemd hadden is een massief houten vloer verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Iedere soort heeft weer zijn eigen kleur en eigenschappen en daarnaast kunnen de planken in verschillende breedtes en diktes worden aangeleverd.

Een uitstraling dat bij uw woning past

Doordat een massief houten vloer aangeleverd kan worden in verschillende soorten en maten is de kans groot dat er een vloer is die bij uw woning en interieur past. Deze vloersoort beschikt over een rustieke uitstraling. Doordat het voor 100% uit hout bestaat zitten de natuurlijke tekeningen van noesten en scheurtjes er nog in. Dit geeft de vloer een warme uitstraling.

Een vloer van massief hout gaat lang mee

De levensduur van een vloer van deze houtsoort is relatief lang in vergelijking met andere houtsoorten. Dit komt omdat de vloer vaak kan worden geschuurd en afgewerkt. Hierdoor kunnen krassen en deuken er na een tijdje gemakkelijk uit worden geschuurd. Deze eigenschap maakt dat een vloer van massief hout ideaal is voor drukke ruimtes zoals restaurants, kroegen of winkels, maar ook woonkamers of keukens.

Zowel zwevend als verlijmd te leggen

Afhankelijk van de massief houten vloersoort is de werking vrij laag. Een vloer van massief eiken lamelparket heeft nauwelijks werking. Hierdoor kunt u de vloer zowel zwevend als gelijmd leggen. Zwevend leggen wil zeggen dat u de vloer niet aan de ondergrond vastlijmt. Door dit te doen kunt u de vloer er na een aantal jaar weer uithalen. Daarnaast is het zwevend leggen van een vloer goedkoper. Wij van Natuurlijk Hout bieden een service aan waarin wij deze houten vloer voor u leggen.

Een voordeel van het verlijmen van een vloer is dat het geluid verminderend werkt.

Alle voordelen samengevat

 • Massieve houten vloeren zijn verkrijgbaar in alle kleuren, soorten en maten;
 • De vloersoort past in iedere woning en interieur;
 • Massieve houten vloeren zijn meerdere malen te schuren;
 • Massieve houten vloeren zijn zeer geschikt om in druk bezochte ruimtes te leggen;
 • Afhankelijk van de houtsoort heeft de vloer nauwelijks werking;
 • Massieve houten vloeren zijn zowel zwevend als verlijmd te leggen;

Nadelen van massief hout

Naast voordelen heeft een vloer van massief hout uiteraard ook nadelen. Houd bij de aanschaf van deze vloersoort dit in uw achterhoofd:

 • Massieve houten vloeren kunnen in de winter altijd iets krimpen en in het voorjaar weer zwellen;
 • Bij massieve houten vloeren kunnen dus kiertjes ontstaan tussen de planken;
 • Kijk bij massieve houten vloeren goed of ondervloer droog genoeg is;
 • Pas bij massieve houten vloeren op voor vers/nat beton;
 • Niet elke massieve houtsoort is geschikt om op vloerverwarming te leggen. Raadpleeg hiervoor één van onze experts.
 • Bij massieve houten vloeren kunnen altijd natuurlijke kleurverschillen voorkomen of ontstaan.

Geïnteresseerd in een vloer van massief hout?

Denkt u na het lezen van deze pagina dat een vloer van massief hout iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem contact met ons op. We helpen u aan de perfecte parketvloer! Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen met de onderstaande knop.

Niet gevonden wat u zocht? Geen probleem! Natuurlijk Hout biedt verschillende soorten vloeren aan, waaronder houten vloeren, laminaat vloeren of kurk vloeren. Kijk gerust online verder of kom naar onze showroom!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een massief houten vloer

Wij leveren ook in de provincies Zuid-Holland, Overijssel & Gelderland. En ook in de steden Loenen aan de Vecht, Soesterberg & Laren.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist