Loading...
Bel me terug

Olie, lak of was voor duurzame houten vloeren

Uw houten vloer is gelegd en ziet er prachtig uit. Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van uw aankoop. Voor een optimale levensduur van uw houten vloer is het essentieel om de vloer te behandelen met olie, lak of was.

Behandelen met olie, lak of was

Huisdieren, hoge hakken en spelende kinderen: op een vloer gebeurt veel. Afhankelijk van uw leefsituatie en leefomgeving is het de moeite waard om te kijken welke behandeling uw houten vloer nodig heeft. Hieronder kunt u lezen wat olie, lak of was voor het behoud van uw houten vloeren kunnen doen.

Olie

Vloerolie is gemaakt van zeer dunne lijnzaad. Wanneer de olie op de houten vloer wordt aangebracht wordt het hout als het ware verzadigd zonder een toplaag te vormen. Hierdoor krijgt de houten vloer een zeer natuurlijke uitstraling dat weinig gevoelig is voor krassen. Omdat olie mat is, zijn krassen veel minder te zien. Wel is het zo dat naarmate de houten vloer langer ligt, deze schraler wordt. Dit kan eenvoudig verholpen worden door de vloer te onderhouden met de daar voor bestemde onderhoudsproducten. Hierdoor voedt en beschermt u de vloer.

Lak

Wanneer u voor lak kiest, dan kiest u voor de meest gebruiksvriendelijke afwerking. Vroeger stond lak niet zo goed aangeschreven, maar tegenwoordig is dat wel anders. Zo is de moderne lak mat, helder en over het algemeen sneldrogend en reukloos. Bovendien is een gelakte houten vloer erg slijt-en krasvast. Kenmerkend voor lak is dat het de houtporie volledig verzegelt waardoor de houten vloer een matte glans krijgt.

Verder gaat een houten vloer die van drie á vier lagen lak is voorzien jarenlang mee. Omdat lak gevoelig is voor krassen is het minder geschikt voor mensen die honden hebben. Ook zijn krassen op een gelakte vloer niet plaatselijk bij te werken. Door de houten vloer te behandelen met de daarvoor bestemde onderhoudsmiddelen kunt u de krassen wel minder zichtbaar maken. Het is raadzaam om de vloer altijd eerst grondig schoon te maken voordat u de vloer gaat opknappen.

Was

Was is een natuurlijk voedend product en geeft uw houten vloer een mooie glanslaag. Was is op basis van olie gemaakt. Bij de afwerking trekt de olie in het hout en blijft de was op het hout liggen, waardoor er een filmlaagje op uw houten vloer ontstaat. Dit filmlaagje zorgt er voor dat de poriën van de vloer gesloten blijven en voorkomt dat vloeistoffen direct in het hout kunnen dringen. Een houten vloer die met was is afgewerkt heeft wat onderhoud nodig en dient soms opgeboend te worden met een boenmachine. Tevens is het van belang om eens in de vijf jaar de bovenste waslaag te vervangen. Bij dit proces verwijdert u de oude laag zodat een nieuwe waslaag aangebracht kan worden. Na deze behandeling ziet uw vloer er weer uit als nieuw.

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist