Loading...
Bel me terug

Houten vloeren

Houten vloeren; ze zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten en men legt ze in allerlei verschillende patronen. Elke plank is uniek en deze natuurlijke imperfecties zorgen voor een authentieke uitstraling. Het is dan ook geen verrassing dat deze vloersoort een erg populaire keuze is wanneer iemand op zoek is naar een nieuwe vloer. Bij Natuurlijk Hout zijn we ervan overtuigd dat er in iedere woning en interieur een vloer van hout past. Wij zorgen er dan ook voor dat iedere klant een vloer vindt die bij hem past. Op deze pagina lees je alles over deze vloersoort.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een houten vloer

Een houten vloer geeft een woning karakter

De charme van een houten vloer is dat iedere vloer uniek is. Naast dat elke plank zijn eigen tekening heeft kan de structuur, manier van leggen en de afwerking ervoor zorgen dat elke vloer uniek is. De ‘imperfecties’ zoals noesten en nerven zorgen voor een authentieke uitstraling. Dit wil uiteraard niet zeggen dat je voor een verrassing komt te staan wanneer u een vloer uitkiest en deze in uw woning laat leggen. De warmte en sfeer van een houten vloer zal altijd hetzelfde zijn, uw vloer is alleen uniek ten opzichte van de vloeren die bij andere mensen in huis ligt.

Houten klooster vloer

Een houten vloer is altijd een goede investering

Dat is niet zo verwonderlijk. Zo heeft een houten vloer een warme uitstraling, is duurzaam, zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en zorgt voor meerwaarde van uw huis.

Houten vloeren passen bovendien uitstekend bij elk interieur. Van een landelijke uitstraling, klassieke tot strakke inrichting; een vloer van puur hout geeft uw huis een stijlvolle en sfeervolle uitstraling. Daarnaast kan een houten vloer vrijwel in alle vertrekken van de woning worden gelegd en is tevens zeer geschikt voor vloerverwarming. Vloeren van hout hebben vaak een lange levensduur en indien gewenst zijn sommige houtsoorten ook nog eens verhuisbaar. Een prima investering dus!

Houten vloer

De keuze is reuze

Het is niet de vraag óf een houten vloer geschikt is voor uw woning, maar welke houten vloer geschikt is voor uw woning. Natuurlijk Hout biedt een ruim assortiment aan vloeren aan. Zo zijn er verschillende houtsoorten, tekeningen, structuren en patronen (manieren van leggen) beschikbaar. Hieronder bespreken we een aantal populaire keuzes aan houtsoorten met u.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer is een vloer met een authentieke en eigentijdse uitstraling. Deze vloersoort is verkrijgbaar in ruim 30 verschillende houtsoorten, dus ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en diktes. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor de populaire lamelparket eiken of een donkerbruine trendy wenge hout vloer. Massief houten vloeren bestaan volledig uit hout. Dit zorgt ervoor dat de vloer wat dikker is dan andere vloeren wat het geschikt maakt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Denk hierbij aan keukens, woonkamers, restaurants of winkels.

Lamel parketvloer

De lamel parket vloer heeft het een lange tijd af moeten leggen tegen hun grote broer, de vloeren van massief hout. Inmiddels is deze houten vloer erg populair, mede door de ruime keuze en de verschillende prijsklassen. Een lamel vloer is opgebouwd uit verschillende planken. De bovenste laag is van massief eikenhout met daaronder lagen van naaldhout, berkenhout of triplex. Een voordeel van lamel is dat de vloer relatief gemakkelijk, goedkoop en snel te plaatsen is.

Tapis parketvloer

Tapis parket is opgebouwd uit smalle plankjes. Het is verkrijgbaar in diverse diktes. Doordat deze houten vloer uit smalle plankjes bestaat is het mogelijk om de vloer erg strak, precies en in verschillende variaties te leggen, wat de vloersoort erg uniek maakt. Daarnaast heeft deze vloersoort een lange levensduur wanneer u de vloer goed onderhoudt.

Andere vloersoorten

Naast houten vloeren kunnen wij van Natuurlijk Hout u ook helpen met andere vloeren, zoals:

Het onderhouden van een houten vloer

Wanneer u kiest voor een houten vloer van Natuurlijk Hout, dient u de vloer goed te onderhouden om de hoogwaardige kwaliteit van de vloer te waarborgen. Zo kunt u zo lang mogelijk van uw vloer genieten. Het belangrijkste deel van de onderhoud van uw vloer begint bij de basis, namelijk stofzuigen. Door de dag heen kan zich veel vuil ophopen op of tussen uw vloer. Het beste is dat u de vloer dagelijks stofzuigt zodat het niet kan gaan schuren of krasjes veroorzaakt. Daarnaast is het nog van belang dat u zuigt met de borstel naar beneden zodat de stofzuiger de vloer niet beschadigt.

Naast stofzuigen is het van belang dat u de vloer wekelijks dweilt. Het dweilen van de houten vloer zorgt ervoor dat vuil wordt verwijderd en dat er een natuurlijke beschermlaag wordt aangebracht. Dit behoudt de glans van de vloer.

Naast dit frequente onderhoud raden wij u aan om de houten vloer jaarlijks in de olie of was te zetten. Dit brengt ieder jaar een nieuwe beschermlaag toe aan de vloer en zorgt er tevens voor dat de vloer grondig gereinigd wordt. Afhankelijk van uw vloersoort is het goed om de houten vloer te schuren. Dit kunt u zelf doen, maar kunnen wij ook voor u uit handen nemen. Voor zowel het in de olie/was zetten als het schuren raden we u aan om u eerst te laten adviseren door één van onze professionals. Wij zorgen er dan voor dat u altijd het juiste doet voor uw vloer. Neem contact met ons op.

Houten vloer op vloerverwarming

Tegenwoordig beschikken veel huizen over vloerverwarming. Het is zeker mogelijk om een houten vloer op vloerverwarming te leggen. Er zijn alleen wat zaken waar u rekening mee dient te houden. Niet elke vloer kan namelijk gelegd worden op een vloerverwarming! Lees onze pagina over vloerverwarmingen combineren met een houten vloer om te zien waar u rekening mee dient te houden of neem contact op met één van onze professionals.

Meer informatie over houten vloer op vloerverwarming

Houten vloeren leggen

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er houten vloeren in verschillende soorten, maten en patronen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw vloer zwevend (verhuisbaar) of vastgelijmd te leggen. Dit zorgt ervoor dat er niet één specifieke methode is om een houten vloer te leggen. Bij Natuurlijk Hout kunt u uw [houten vloer door professionals laten leggen0(leggen). Wij verzorgen het gehele proces voor u. Kiest u er toch voor om uw [houten vloer zelf te leggen](zelf vloer leggen)? Zorg er dan voor dat u zich goed inleest.

Voordelen van houten vloeren

Zoals u op deze pagina hebt gelezen hebben vloeren van hout veel voordelen. We zetten ze hieronder nog even voor u op een rijtje:

  • De vloersoort is duurzaam;
  • De vloersoort is tijdloos;
  • Het past in elk interieur;
  • Het is beschikbaar in allerlei houtsoorten, kleuren en maten;
  • Mogelijk om in verschillende patronen te leggen;
  • Elke houten vloer is uniek;
  • Een houten vloer zorgt voor een knusse sfeer;
  • Sommige houtsoorten zijn geschikt om op een vloerverwarming te leggen;
  • Relatief gemakkelijk te onderhouden;
  • Afhankelijk van de houtsoort is de vloer gemakkelijk zelf te leggen. (En is dat niet zo, dan doen wij dit voor u!

Houten vloer kopen?

Heeft deze pagina uw interesse gewekt op het gebied van houten vloeren? Dat begrijpen wij volledig! Kom gerust een keer langs in onze showroom in Ermelo/Harderwijk of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u een vloer krijgt die bij u past en nemen, indien gewenst, het gehele proces voor u uit handen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een houten vloer

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist