Loading...
Bel me terug

Laminaat: bijna niet van "echt" te onderscheiden

laminaat houten vloerVoorheen was een laminaat vloer het ondergeschoven kindje onder de houten vloeren. Het ziet er immers uit als echt hout, maar het ís geen echt hout. Inmiddels is een laminaat vloer zeer populair en bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Een laminaat vloer past zich makkelijk aan uw woonwensen omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, diktes en dessins. En niet geheel onbelangrijk: een laminaat vloer kunt u eenvoudig zelf leggen en is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Informatie over laminaat vloeren

Een laminaat vloer heeft dus veel voordelen. Maar waar is het eigenlijk van gemaakt? Laminaat is opgebouwd uit diverse lagen. De eerste laag, ook wel de toplaag genaamd, is van kunststof gemaakt. Daarop is het dessin geprint op een ‘fotolaag’ met bovenop een transparante slijtlaag of ‘overlay’. Door deze printmethode kunt u er ook voor kiezen om laminaat te laten leggen met bijvoorbeeld een steen- of fantasiedessin in plaats van de gebruikelijke houten dessins. De tweede laag van de laminaatvloer bestaat uit watervast verlijmde HDF-plaat (High Density Fibreboard) en MDF (Medium Density Fiberboard). Zowel MDF als HDF bestaan uit samengeperst plaatmateriaal. Onderaan voorkomt een tegenlaag het opstijgend vocht en vervorming van de panelen. Door deze geavanceerde productie- en fototechnieken is laminaat een mooie en praktische vloer.

Eiken laminaat vloer

Voordelen van een laminaat vloer

  • Een laminaat vloer vraagt weinig onderhoud;
  • Laminaat vloeren zijn makkelijk zelf te leggen;
  • Een laminaat vloer is gebruiksklaar;
  • Laminaat vloeren zijn hygiënisch en anti-allergisch;
  • Laminaat vloeren zijn goedkoper in aanschaf;
  • Laminaat verkleurt niet of nauwelijks.

Nadelen van een laminaat vloer

  • Een laminaat vloer is niet schuurbaar;
  • Een laminaat vloer is lastig te repareren;
  • Op laminaat vloeren zie je sneller viezigheid liggen;
  • Een laminaat vloer maakt meer geluid.

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

We leveren uw houten vloer in o.a. Muiderberg, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Hierden, Harderwijk, Utrecht, Zwolle, Ermelo, Nunspeet, Amstelveen, Weesp, Hooglanderveen, Vathorst, Hilversum, 't Harde, Nijkerk, Kamperveen, Biddinghuizen, Zeewolde, Bilthoven, Naarden, Huizen, Soest, Baarn, Putten, Houten & Nieuwegein!

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist