Loading...
Bel me terug

Leginstructies montage tips voor zelf leggen van een PVC vloer

Benodigd gereedschap:

  • scherp vlak stanleymes
  • hamer
  • potlood
  • meetlint of liniaal
  • winkelhaak of zwaaihaak
  • afstand houders
  • aanslagblok

Voor de montage

Laat de PVC vloerdelen minimaal 48 uur, in de ruimte waar gelegd gaat worden, in de verpakking en vlak liggend, acclimatiseren. Controleer de PVC vloer delen op fouten en gebreken alvorens te beginnen met leggen.

Voorbereidingen

De ondergrond dient altijd vlak, druk- en trekvast, egaal, duurzaam droog en schoon te zijn. PVC vloeren nemen de gebreken en scheuren vormingen aan van de ondervloer. Oneffenheden van meer dan 3mm per strekkende meter dienen altijd geëgaliseerd te worden.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De kamertemperatuur dient 15 tot 25°C te zijn, de luchtvochtigheid tussen 40 en 70%.

Vloerverwarming

Installatie op een vloerverwarming is toegestaan. Voor de montage dient de vloerverwarming naar 15°C teruggebracht te worden. Bij nieuwbouw dient de vloerverwarming eerst minimaal 7 dagen op volle temperatuur gedraaid te hebben. Na montage langzaam de temperatuur, maximaal 2 graden per dag, verhogen tot een oppervlaktetemperatuur van maximaal 26°C.

Plaatsings-instructies

Probeer met een stukje ondervloer en PVC/vinyl strook of de deuren nog gemakkelijk openen. Is dit niet het geval dan dient u de deuren aan de onderzijde in te korten tot er een speling van tenminste 3-5 mm is.

Begin bij een PVC/vinyl strook met klikverbinding met de eerste rij in de ruimte, met de tand/veer naar de muur. Leg zo de eerste rij. Zorg dat overal rondom bij muren een vrije ruimte van minimaal 7-10 mm vrijgehouden wordt.

Snij de laatste pvc strook met een mes af, door eerst tweemaal in te snijden langs de winkelhaak of zwaaihaak en daarna af te breken. Het overgebleven stuk kan als begin voor de tweede rij gebruikt worden. Zorg dat de reststukken die gebruikt worden minimaal 20 cm lang zijn. Zorg er ook voor dat de kopse verbindingen tussen de rijen minimaal 20 cm uit elkaar liggen. De stroken worden onder een hoek van circa 30 graden in elkaar geklikt.

De stroken dienen eerst aan de kopse kant in elkaar geklikt te worden, daarna aan de lange zijde. Elke keer dat een strook gelegd is, zowel de kopse- als de lange zijde rustig aankloppen met een aanslagblok en rubberen hamer. Hiermee worden minimale naden voorkomen.

Nadat de stroken allemaal gelegd zijn, stof- en vetvrij maken, daarna kunnen de plinten en profielen ter afwerking aangebracht worden. Eventueel afkitten met siliconenkit in vochtige ruimtes.

Succes! Voor vragen kan u altijd contact opnemen met Natuurlijk hout.

Wij leveren ook in de provincies Limburg, Overijssel & Flevoland. En ook in de steden Otterlo, Baarn & Culemborg.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 65 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist