Loading...
Bel me terug

Leginstructies PVC

Benodigd gereedschap:

  • scherp, vlak stanleymes;
  • hamer;
  • potlood;
  • meetlint of liniaal;
  • winkelhaak of zwaaihaak;
  • afstand houders;
  • aanslagblok.

Gebruiksaanwijzing montage

Laat de vloerdelen minimaal 48 uur, in de verpakking en vlakliggend, acclimatiseren. Dit moet in de ruimte waar de vloer gelegd dient te worden. Controleer de vloerdelen op fouten en gebreken voordat je begint met het leggen van de vloeren.

Voorbereiding

De ondergrond dient altijd vlak, druk- en trekvast, egaal, duurzaam droog en schoon te zijn. PVC vloeren nemen de gebreken en scheuren vormingen over van de ondervloer. Oneffenheden van meer dan 3mm per strekkende meter dienen altijd geëgaliseerd te worden.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De kamertemperatuur dient 15°C tot 25°C te zijn. De luchtvochtigheid dient tussen 40% en 70% te zijn.

Vloerverwarming

Installatie op een vloerverwarming is toegestaan. Voor de montage dient de vloerverwarming naar 15°C teruggebracht te worden. Bij nieuwbouw dient de vloerverwarming eerst minimaal 7 dagen op volle temperatuur gedraaid te hebben. Na montage kan de temperatuur, maximaal 2 graden per dag, verhoogd worden tot een oppervlaktetemperatuur van maximaal 26°C.

Plaatsingsinstructies

Probeer met een stukje ondervloer en PVC/vinyl strook of de deuren nog gemakkelijk openen. Is dit niet het geval dan dient u de deuren aan de onderzijde in te korten tot een speling van tenminste 3-5 mm.

Begin bij een PVC/vinyl strook met klikverbinding met de eerste rij in de ruimte, met de tand/veer naar de muur. Leg zo de eerste rij. Zorg dat overal rondom bij muren een vrije ruimte van minimaal 7-10 mm vrijgehouden wordt.

Snijd de laatste PVC strook met een mes af. Doe dit door eerst tweemaal langs de winkelhaak of zwaaihaak te snijden en het daarna af te breken. Het overgebleven stuk kan als begin voor de tweede rij gebruikt worden. Zorg dat de reststukken die gebruikt worden minimaal 20 cm lang zijn. Zorg er ook voor dat de kopse verbindingen tussen de rijen minimaal 20 cm uit elkaar liggen. De stroken worden onder een hoek van circa 30 graden in elkaar geklikt.

De stroken dienen eerst aan de kopse kant in elkaar geklikt te worden en daarna aan de lange zijde. Elke keer dat een strook gelegd is, moet je zowel de kopse- als de lange zijde rustig aankloppen met een aanslagblok en rubberen hamer. Hiermee worden minimale naden voorkomen.

Maak de stroken nadat ze gelegd zijn stof- en vetvrij. Daarna kunnen de plinten en profielen ter afwerking aangebracht worden. Kit het eventueel af met siliconenkit in vochtige ruimtes.

Succes! Voor vragen kan u altijd contact opnemen met Natuurlijk hout.

Wij leveren ook in de provincies Noord-Holland, Limburg & Flevoland. En ook in de steden Horst, Geuzenveld-Slotermeer & Leusden.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist