Loading...
Bel me terug

Tapis parketvloer

Ambachtelijke parketvloer vloer met vele mogelijkheden

Een tapis vloer heeft geen standaard uiterlijk. Dat komt in de eerste plaats omdat deze ambachtelijke vloeren eindeloos in verschillende patronen kunnen worden gelegd, waaronder het oudste en bekendste patroon: de visgraat. Maar ook als een rechte planken vloer. U heeft keuze uit meer dan 30 verschillende parketvloer houtsoorten.

Wat is een tapis vloer

De tapis vloer is een houten vloer opgebouwd uit smalle plankjes. Tapis parket is niet alleen afgeleid van de Franse benaming voor tapijt, maar is ook een manier waarop deze parket houten vloeren kunnen worden gelegd. Zo zijn de planken die bij het leggen worden gebruikt allemaal even breed. De stroken zijn over het algemeen 7, 9, 12 of 14 cm breed. Afhankelijk van uw voorkeur zijn ze eventueel ook in bredere maten te verkrijgen. De planken worden op een ondervloer gelijmd en gespijkerd.

Tapis parket is verkrijgbaar in diverse diktes. U heeft de keuze voor een plank met of zonder velling. Bij een plank zonder velling ziet u geen kieren of naden. Dit is de meest voorkomende legmethode. Hierdoor lijkt de vloer één geheel, oftewel een tapijt. Maar er zijn meer manieren waarop je deze houten vloersoort kunt leggen, deze zetten we later voor u op een rijtje.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Tapis houten vloer

Eindeloos variëren met Tapis vloeren

Wat iconisch is voor een tapis parket vloer, is dat hij in eindeloos verschillende patronen kan worden gelegd. Wanneer u op zoek bent naar variatie is dit dus de ideale vloer voor u. U kunt hierbij denken aan het welbekende visgraatpatroon, met als variatie hierop de Hongaarse punt of Weense punt. Maar het kan ook in blokjes-, blok-vlecht- of een vlechtpatroon gelegd worden. Tenslotte kunt u kiezen uit vele verschillende houtsoorten of kleuren en kan het desgewenst licht gerookt of in ruigere vorm worden gelegd. Op zoek naar een visgraat vloer? Klik op de link en lees meer informatie over een visgraat vloer bij Natuurlijk Hout!

Het leggen van een tapis vloer

Een tapis vloer wordt op een traditionele manier gelegd. Zoals eerder benoemd is tapis een Franse vertaling van ‘tapijt vloer’, deze vloer wordt dan ook als een tapijt op de ondervloer gelijmd en gespijkerd.

Allereerst is het van belang dat er een goede spaanplaat ondervloer ligt, die wordt vastgemaakt aan de bouwvloer. Hierna lijmt en nagelt u de tapis stroken op de spaanplaat ondervloer. Hierna wordt het tapis parket geschuurd en worden de spijkergaatjes opgestopt. Tenslotte wordt de tapis vloer afgewerkt met een wax, lak of vloerolie.

Het leggen van deze vloer is vrij lastig en arbeidsintensief. Wij bieden daarom bij Natuurlijk Hout de mogelijkheid om de vloer te laten leggen door onze ervaren parketteurs. Zij leggen de vloer vakbekwaam in uw huis en werken het uiterst professioneel af. Meer informatie? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Voordelen van een Tapis vloer

Nog geen keuze kunnen maken? We zetten hieronder voor u alle voordelen van tapis vloeren op een rijtje:

Veel keuze in houtsoorten en patronen

De mogelijkheid tot het 'eigen' maken van je vloer is de voornaamste reden dat deze vloersoort zo populair is. U kunt niet alleen kiezen tussen veel verschillende patronen, maar ook tussen veel verschillende houtsoorten. Zo kunt u tapis parket laten leggen in een strook-, blok, of visgraatpatroon.

Tapis vloer heeft een lange levensduur

De vloersoort heeft als voordeel dat het meerdere keren geschuurd kan worden. Door dit onderhoud goed bij te houden kan de vloer zomaar een leven lang mee gaan.

Strak en precies gelegd, waardoor erg stil

Tapis parket kan strak en precies gelegd worden. Daarnaast is de vloer volledig vastgelijmd aan de ondervloer. Echter is het wel lastig en arbeidsintensief om te leggen. Bij Natuurlijk Hout helpen we u graag bij het leggen van uw vloer!

Doordat de vloer zo strak en precies kan worden gelegd, heeft de vloer een minimale werking. Dit wil zeggen dat de vloer niet tot nauwelijks kraakt. Tenslotte is de vloer erg stil doordat het volledig aan de ondervloer is verlijmd.

Tapis parket is geschikt voor vloerverwarming

Tapis parket is een vrij dun materiaal, wat het erg geschikt maakt voor vloerverwarming. Door het dunne materiaal en de manier van leggen blijft de warmte niet in de vloer zitten, maar komt het er doorheen.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Veel keuze in houtsoorten en patronen;
 • Tapis is meerdere malen te renoveren/schuren;
 • Tapis parketvloeren hebben een lange levensduur;
 • De vloersoort kan strak en precies gelegd worden, waardoor er geen naden ontstaan;
 • Bij Tapis parket is de werking minimaal;
 • Het zijn stille vloeren;
 • Tapis parket is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Nadelen van een tapis vloer

Naast voordelen zijn er uiteraard ook nadelen aan tapis parket vloeren. Ook deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • Tapis vloeren hebben spijkergaatjes;
 • De vloeren zijn niet verhuisbaar;
 • Het zijn lastige vloeren om zelf te leggen en is arbeidsintensief;
 • Bij het leggen van deze vloersoort is een goede ondergrond vereist.

Bij Natuurlijk Hout helpen we aan de perfecte tapis vloer

Denkt u na het lezen van deze pagina dat een tapis vloer iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem contact met ons op. We helpen u aan de perfecte parketvloer voor u! Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen!

Niet gevonden wat u zocht? Geen probleem! Natuurlijk Hout biedt verschillende soorten vloeren aan, waaronder houten vloeren, laminaat vloeren of kurk vloeren. Kijk gerust online verder of kom naar onze showroom!

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist