Loading...
Bel me terug

Het leggen van een laminaat vloer.

Er zijn verschillende leg methodes bij het plaatsen van een laminaat vloer. Waar uw voorkeur naar uitgaat hangt af van uw persoonlijke woonsituatie. Zo kan de laminaat vloer vast op een ondervloer gelegd worden of zwevend worden gelegd. Ook kunt u ervoor kiezen om de vloer zelf te leggen, met behulp van ons zelf te leggen of de vloer helemaal door ons te laten leggen.

Of u de laminaat vloer zwevend laat leggen of gaat verlijmen hangt af van de ruimte waar de vloer moet komen, de breedte van de plank en of er vloerverwarming onder moet komen. Tevens is het van belang om te weten of de vloer geluiddempend dient te zijn ( appartement) en wat uw budget is. Wij lichten toe wat het verschil tussen zwevend leggen en verlijmd leggen is en zetten tevens de voor- en nadelen voor u op een rij.

Zwevend leggen van een laminaat vloer

Als u in een appartement woont is meestal de norm om een TNO gecertificeerde ondervloer van 10 dB te nemen. Daarom kiest men er ook vaak voor om een laminaat vloer zwevend te leggen. Maar ook het feit dat de vloer eventueel mee moet kunnen verhuizen speelt daarbij een belangrijke rol.

Voordelen van een zwevende laminaat vloer

 • Een zwevende laminaat vloer is goedkoper dan een vaste of verlijmde vloer;
 • Een zwevende laminaat vloer kunt u eenvoudig zelf leggen;
 • De laminaat planken zijn makkelijk los te halen.

Nadelen van een zwevende laminaat vloer

 • Een zwevende laminaat vloer heeft een grotere werking;
 • Zwevend laminaat geeft kans dat de vloer iets gaat kraken;
 • Een zwevende laminaat vloer klinkt holler dan een vloer die vast of verlijmd is.

Laminaat vloeren kunnen uitstekend zwevend worden gelegd omdat dit een werkings-arm product is. Voordat een vloer zwevend wordt gelegd moet de ondervloer voldoende droog en vlak zijn. Vervolgens wordt de laminaat vloer op een schuimmatje gelegd en aan de muurkanten afgestopt met een stukje kurk. Op deze wijze heeft u geen last van harde contactbruggen die het geluid kunnen transporteren.

Verlijmen van een laminaat vloer

Is een extra stille laminaat vloer gewenst? Dient de vloer op een begane grond te komen waarbij het beton droog is? Heeft u als eis dat de naden tussen de planken zo klein mogelijk moeten blijven? Als u bevestigend kunt antwoorden op deze vragen dan is het vast leggen of verlijmen van uw vloer de beste optie.

Voordelen van een verlijmde laminaat vloer

 • Verlijmde laminaat vloer is stiller dan een zwevende vloer;
 • Een verlijmde laminaat vloer ligt strakker;
 • Een verlijmde laminaat vloer heeft minder werking;
 • Laminaat vloer kan in ruimtes breder dan 6 meter worden gelegd.

Nadelen van een verlijmde laminaat vloer

 • Het verlijmen van een laminaat vloer is duurder dan een zwevende vloer;
 • Het verlijmen van een laminaat vloer is lastiger zelf te leggen;
 • Een verlijmde laminaat vloer is niet mee te verhuizen.

Wie gaat de vloer leggen?

Als u eenmaal heeft besloten of u de laminaat vloer los of vast wilt leggen is het ook zaak om te kijken of u de vloer geheel door ons laat leggen of liever zelf aan de slag gaat. Heeft u de intentie om te proberen de vloer zelf te leggen, maar kunt u daarbij toch een beetje ondersteuning van ons gebruiken? Ook dan helpen wij u graag.

Voor de doe het zelve hier tips om de vloer zelf te leggen »

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist