Loading...
Bel me terug

Veel gestelde vragen over houten vloeren

Een houten vloer in de keuken. Is dat mogelijk?

Ja dat kan zeker. Vanwege het vele lopen in de keuken en eventueel vocht, moet u rekening houden met meer slijtage. Belangrijk is de afwerking van de vloer, een goede lak- of olielaag beschermt uw vloer.

Een houten vloer met kinderen en huisdieren. Is dit aan te raden?

Jazeker, hout geeft een warme sfeer en eventuele kwetsbare gedeeltes kunt u plaatselijk bijwerken. Vanwege het intensieve gebruik van een vloer in jonge gezinnen is ook hier de afwerking van de vloer erg belangrijk. Olie of lak? Laat u informeren bij Natuurlijk hout.

Kan hout in combinatie met vloerverwarming?

Hout is in de basis niet gemaakt om over vloerverwarming te leggen, het is een natuurproduct dat wil werken. Echter heeft Natuurlijk hout een mooie selectie houten vloeren laten ontwikkelen die hier wel geschikt voor zijn.

Kan een houten vloer in elke gewenste kleur?

Natuurlijk hout werkt zijn vloeren het liefst op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier af. We hebben een mengtafel in onze showroom waar u zelf uw kleur samen kunt stellen. We kunnen tot wel 600 verschillende kleuren leveren.

Kan een houten vloer in mijn appartement waarbij ik rekening moet houden met onderburen?

Als u let op uw ondervloer dan is dit zeker mogelijk. In de meeste gevallen is een gecertificeerde 10 dB ondervloer voldoende om het geluid te dempen.

Wat is een vellingrand?

In de lange lengte van de plank kunnen we een schuine rand aanbrengen van 1 of 2 mm. Als je de planken tegen elkaar aan legt, krijgt je een vellingrand, ook wel V-naad genoemd.

Wat is de dikte van een massief houten vloer?

Een massief houten vloer is meestal 2 cm dik. Let op, want dit is zonder de ondervloer!

Wat is de dikte van een lamelplank?

Een lamelplank , oftewel een samengestelde plank, hebben we in verschillende diktes. Hierin maken we onderscheid tussen onderlaag en toplaag. De dikte kan uiteenlopen van 1 tot 2 cm.

Wat zijn de lengtes van de vloerdelen?

Dit varieert altijd, en is dan ook nog afhankelijk van het houtsoort. Hierdoor wordt een houten vloer meestal ook in wildverband gelegd. Er kunnen ook korte delen voorkomen, deze worden over het algemeen gebruikt om de rij te beginnen of af te maken.

Tot hoe breed gaat een houten plank?

De breedte van de plank hangt af van de breedte van de desbetreffende boom.

Wat is de levertijd van mijn vloer?

Dat hangt af van of u de vloer wil laten leggen of niet. Dit kan variëren van 1 tot 6 weken.

Kan ik een houten vloer van Natuurlijk hout zelf leggen of beter uitbesteden?

Beide opties zijn uiteraard mogelijk! Sommige houten vloeren zijn zelf makkelijker te leggen dan laminaat, omdat hout een eenvoudige mes-en-groef verbinding heeft. Echter blijft het vakwerk, iets waar de parketteurs van Natuurlijk hout ruime ervaring in hebben.

Hoe onderhoud ik mijn vloer?

Voor het wekelijkse onderhoud is stofzuigen en dweilen voldoende. Voor het dweilen adviseren wij een altijd een bijpassende reinigingsmiddel te gebruiken.

We leveren uw houten vloer in o.a. Muiderberg, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Hierden, Harderwijk, Utrecht, Zwolle, Ermelo, Nunspeet, Amstelveen, Weesp, Hooglanderveen, Vathorst, Hilversum, 't Harde, Nijkerk, Kamperveen, Biddinghuizen, Zeewolde, Bilthoven, Naarden, Huizen, Soest, Baarn, Putten, Houten & Nieuwegein!

Wij leveren ook in de provincies Noord-Holland, Limburg & Flevoland. En ook in de steden Horst, Geuzenveld-Slotermeer & Leusden.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist