Loading...
Bel me terug

Visgraat vloer

visgraat parket vloer in de olie

Een houten visgraat vloer is enorm populair en absoluut terug van weggeweest.

De visgraat is eigenlijk een klassieke vloer. De traditionele afmeting is vaak 7/28 of 9/35. Anno 2018 is de visgraat vaak gemoderniseerd door middel van onder andere brede en grote planken, ook wel walvisgraat genoemd. Een visgraat vloer is in elk gewenste houtsoort te verkrijgen, maar eikenhout is het meest voorkomende. Een houten vloer in visgraat kan in alle ruimtes van uw woning gelegd worden. Ook op vloerverwarming! Zowel als het gaat om bij- of hoofdverwarming. Het is echter wel van belang om goed te kijken naar de juiste bewerking en leg-methode.

Een visgraat vloer is behoorlijk bewerkelijk.

Ons advies is om een houten vloer in visgraat vloer te laten leggen door een van onze gespecialiseerde parketteurs. Onze parketteurs maken gebruik van ondervloeren van mozaïek of spaanplaat. In tegenstelling tot het beeld dat men vaak heeft, is een houten vloer in visgraat niet per definitie duurder dan ‘reguliere’ planken. Het hout, de bij-materialen en de afwerkingen zijn zoals bij een niet-visgraat vloer. Maar de leg-methode vraagt om meer arbeid. Mocht u de visgraat toch zelf willen leggen, laat u dan uitgebreid door Natuurlijk hout informeren.

En band en/of bies? Misschien woorden die u vaak hoort, waar wat is het nu precies? Een visgraat vloer wordt vaak afgewerkt met een houten rand tussen de vloer patronen en de wand. Hier hebben we het over alleen een band; een natuurlijke omlijsting van de vloer. Het is ook mogelijk een dun houten randje in een andere kleur te gebruiken tussen de vloer patronen en de wand; de bies. Bij een lichte vloer wordt veelal een donkere bies (Wengé hout) gebruikt, bij een donkere vloer vaak een lichte bies (Maple hout). Uiteraard kan de band en bies ook gecombineerd worden. Nog moderner maakt u uw visgraat vloer door geen band en bies te gebruiken maar voor een noest in de plank te kiezen.

Natuurlijk hout heeft al honderden houten vloeren in visgraat mogen leggen. Heeft u vragen of wilt u sparren of een visgraat vloer ook iets voor u is? Dan staan we graag voor u klaar!

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Wij leveren ook in de provincies Gelderland, Flevoland & Utrecht. En ook in de steden Dronten, Stadshagen & Maarssen.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 74 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist