Loading...

Eikenhouten vloer

Bel me terug

Eikenhouten vloeren zijn al jaren erg populair als houten vloersoort. Een vloer van eiken hout heeft vaak een strak en modern uiterlijk en een frisse uitstraling. Daarnaast creëert deze vloersoort vaak een rustige en kalmerende sfeer in uw woning. Erg veel voordelen dus, maar dit is nog niet alles! Deze vloersoort is namelijk op allerlei verschillende manieren af te werken en is daardoor passend te maken in ieder interieur. Dit alles maakt een eikenhouten vloer een mooie basis voor uw huis. Bij Natuulijk Hout hebben we verschillende soorten eikenhouten vloeren. Denk hierbij aan lamelparket eiken, eiken gerookt of massief eiken. Op zoek naar een vloer van prachtig eikenhout voor uw woning? Kom eens langs in onze showroom of klik op de onderstaande knop om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een eikenhouten vloer

eikenhouten vloer

Het kiezen van een nieuwe vloer is een leuk, maar lastig proces. De vloer vormt de basis van uw interieur en het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Een eikenhouten vloer is een vloer die in elk interieur past, relatief eenvoudig aan te leggen is en eenvoudig te onderhouden. Op deze pagina leest u meer over waarom een vloer van eikenhout misschien geschikt is voor u.

Één van de oudste en bekendste houtsoorten

Eiken is één van de oudste en bekendste houtsoorten om vloeren van te maken. Dit type hout was vroeger al zeer gewild en doet hedendaags nog steeds zijn naam eer aan. Tegenwoordig beschrijft men een eikenhouten vloer vaak met solide, robuust en authentiek.

De voordelen van een eikenhouten vloer

Zoals hierboven te lezen is eikenhout een erg gewilde houtsoort voor een vloer. Dit is niet zonder reden, een vloer van eikenhout heeft namelijk erg veel voordelen. We zetten ze hier onder even voor u op een rijtje.

Eikenhouten vloeren passen in ieder interieur

Zoals eerder benoemd is deze vloer verkrijgbaar in allerlei soorten hardheid en kleuren. Met een massieve eiken vloer kunt u bovendien bij het leggen alle kanten op, omdat de planken in verschillende breedtes verkrijgbaar zijn. Tevens kan naar wens de vloer minder rustiek of zelfs vrijwel zonder noesten geleverd worden. Eiken is bij ons ook in Tapis en lamelparket verkrijgbaar. Deze verschillende manieren van leggen, kleuren en hardheid zorgt ervoor dat een eikenhouten vloer past in werkelijk ieder interieur. Hierdoor is eikenhout één van de meest gewilde vloeren.

Een eikenhouten vloer is relatief eenvoudig aan te leggen

Laten we bij het begin beginnen: de aanleg van uw vloer. Het aanleggen van een eiken houten vloer is niet moeilijk. Zoals eerder besproken is deze vloersoort in meerdere soorten, maten en patronen te verkrijgen dus de moeilijkheidsgraad van de aanleg is hier afhankelijk van. Wilt u er zeker van zijn dat het goed gebeurt? Wij van Natuurlijk Hout bieden de mogelijkheid om uw vloer voor u te leggen. Onze specialisten helpen u hier graag mee.

Altijd warme voeten

In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels neemt een houten vloer veel warmte op. Een eiken houten vloer neemt warmte goed op en geeft dit af wanneer u er overheen loopt. Uiteraard is de dikte van de vloer hier van belang.

Een geschikte vloer voor vloerverwarming

Eikenhout is een geschikte houtsoort om op een vloerverwarming te leggen mits deze niet te dik of te breed is.

Let op: Een vloer van massief eiken hout is niet geschikt voor een vloerverwarming. Deze is te dik en/of te breed zijn waardoor de vloer te veel uitzet door de warmte. Hierdoor trekt de vloer krom.

Eenvoudig te onderhouden

Eiken houten vloeren kunnen tegen een stootje. Het is een sterk materiaal dat eventueel (naar wens) is afgelakt of in de was is gezet. Indien de vloer in de was is gezet moet dit ongeveer jaarlijks herhaald worden. Daarnaast is een eikenhouten vloer eenvoudig schoon te maken met een doekje of een dweil. Een vloer van eikenhout gaat doorgaans tientallen jaren mee.

Alle voordelen van een eikenhouten vloer op een rijtje:

  • De houtsoort is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten;
  • Hierdoor past het in ieder interieur;
  • Relatief eenvoudig aan te leggen;
  • De vloer neemt eenvoudig warmte op;
  • Een eikenhouten vloer is geschikt voor op een vloerverwarming (het grootste deel).

Eikenhouten vloer: Geschikt voor iedereen

Denkt u na het lezen van deze pagina dat een eikenhouten vloer iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem contact met ons op. We helpen u aan de perfecte houten vloer! Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Niet gevonden wat u zocht? Geen probleem! Natuurlijk hout biedt verschillende soorten houten vloeren, laminaat vloeren of kurk vloeren aan. Kijk gerust verder online of kom naar onze showroom.

Kom langs in onze showroom

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist