Loading...
Bel me terug

Lamel vloeren of lamelparket

De meest verkochte vloeren

Lamel vloeren zijn niet altijd de meest verkochte vloeren geweest, ze hebben het lange tijd moeten afleggen tegen hun grote broer: een massieve houten vloer. Inmiddels kiest het merendeel van de consument voor een lamel vloer.

Een lamel vloer bestaat uit lamelplanken, een samengestelde plank (uitleg hieronder) die in vele uitvoeringen beschikbaar is. Zo onderscheiden we onder andere handgeschraapt, geborsteld en gerookt. Een ruime keuze uit lamel vloeren!

Hoe een keuze maken uit de vele lamelparket lamel vloeren

Bij het kiezen van een lamelparket vloer speelt niet alleen het prijskaartje een belangrijke rol, maar ook de kwaliteit van het lamel vloer is een allesbepalende factor. Om voor u deze keuze te vergemakkelijken, zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Doorsnede lamel plank

 • Allereerst is het van belang om op de dikte van de toplaag van de lamelplank te letten. Een goede lamelplank heeft diverse toplagen, variërend van 3 mm tot 7 mm. Hoe dikker de toplaag, hoe vaker de vloer geschuurd kan worden en hoe langer de levensduur van het lamelplank is.
 • Ook wat onder de toplaag zit is een aandachtspunt. Er is immers niet voor niets veel onderzoek gedaan naar waar een houten toplaag aan dient te voldoen om stabiliteit te creëren. Op basis van deze onderzoeken zijn twee soorten planken gefabriceerd: een duoplank en lamelplank. De duoplank is zoals de naam al doet vermoeden opgebouwd uit 2 lagen en bestaat uit een onderlaag en toplaag. De lamelplank daarentegen bestaat uit een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex, wat werking van de toplaag tegen gaat. Hoe dikker de onderlaag, hoe minder werking en dat zorgt voor stabiliteit.
 • Daarnaast is de juiste lengte ook belangrijk. Zo wordt bij het leggen van een lamel vloer gebruik gemaakt van diverse lengtes lamelplanken om wildverband te creëren. Hierdoor krijgt uw vloer een speels effect.

Duizelt het u een beetje? Wij adviseren u graag verder bij het maken van de juiste keus.

Eiken houten lamel vloer

Voordelen van lamel vloeren

 • Lamel vloeren hebben minder werking vergeleken met massieve planken;
 • Lamel vloeren zijn makkelijk zelf te plaatsen;
 • Lamel vloeren zijn in de meeste gevallen verhuisbaar (van belang bij huurwoningen);
 • Lamel vloeren zijn snel te plaatsen;
 • Lamel vloeren kunnen ook in appartementen gelegd worden.

Nadelen van Lamel vloeren

 • Lamel vloeren zijn iets gehorige (loopgeluid) dan massieve planken;
 • Lamel vloeren zijn vaak duurder dan massief hout;
 • Er kan naadvorming in lamel vloeren voorkomen.

N.B. Onderschat niet de levensduur van lamel vloeren met een toplaag van slechts 3 tot 4 mm. Bij normaal gebruik kunnen deze vloeren ook minstens 30 jaar mee. Kwaliteit is niet afhankelijk van de dikte van de toplaag.

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Wij leveren ook in de provincies Noord-Holland, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Driebergen-Rijsenburg, Heerde & Elspeet.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 74 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist