Loading...
Bel me terug

Lamelparket Eiken

Een lamelparket vloer van eiken stijgt de laatste tijd in populariteit. Maar wat is deze vloer nou precies? En hoe verschilt het van andere vloeren? Op deze pagina lees je alles over deze vloersoort. We bespreken de eigenschappen van de vloer, welke soorten er verkrijgbaar zijn en hoe u de vloer moet onderhouden. Verder leest u hier de voor- en nadelen van een eiken lamelparketvloer en wat ongeveer de kosten zijn. Heeft u geen informatie nodig, maar wilt u direct een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Druk dan op de onderstaande knop!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een eiken lamelparket vloer

Wat is lamelparket eiken?

Een lamelparket, of lamel vloer, van eikenhout een houten vloersoort dat bestaat uit lamelplanken. Dit zijn samengestelde planken die bestaan uit een laag van massief eikenhout met daaronder verschillende lagen naaldhout, berkenhout, of triplex. Deze worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor er een stabiele vloer met weinig werking ontstaat. Doordat de toplaag uit massief hout bestaat, maar uit verschillende lagen ontstaat wordt er een stuk minder hardhout gebruikt, maar is er vrijwel geen verschil zichtbaar met een massieve vloer. De combinatie van een stabiele vloer met een luxe massieve uitstraling maakt een vloer van eiken lamelparket een erg populaire keuze.

Het is mogelijk om lamelparket te leggen in een recht patroon, maar deze kunt u ook leggen in een afwijkend patroon. Denk hierbij aan een visgraat vloer patroon.

Visgraag vloer

Wat is het verschil tussen parket en lamelparket?

Er wordt vaak gevraagd wat het verschil is tussen ‘traditioneel’ parket en lamelparket. Wanneer men spreekt over een traditionele parketvloer, gaat dit over een massief houten vloer. Zoals hierboven te lezen is, bestaat lamelparket tussen drie lagen: Een toplaag van massief hout (in dit geval eikenhout), een middelste laag van naald- of berkenhout of triplex en een onderste contra fineerlaag. Deze laatste zorgt ervoor dat de plank niet kromtrekt.

Soorten lamelparket eiken vloeren

Een lamelparket eiken vloer is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Er zit bijvoorbeeld verschil in de breedte van de planken, de dikte van de toplaag en de afwerking van de planken.

Naast verschillen in maten van de parketvloer is er ook verschil in houtsoort. Momenteel hebben we het vooral over lamelparket van eikenhout, maar de toplaag van de vloer kan verschillen tussen diverse houten vloersoorten.

Eiken lamelparket onderhouden

Lamelparket vereist meer onderhoud dan een massief houten vloer. U dient de vloer relatief vaak stof te zuigen en te dweilen. Het dweilen van de houten vloer moet ongeveer één tot twee keer per maand gebeuren en hierbij is het van belang dat de dweil niet te nat is. Te vaak of te nat dweilen kan ervoor zorgen dat u de vloer beschadigt. Wanneer u uw vloer dweilt is het daarnaast van belang dat er voldoende ventilatie in de ruimte is en de luchtvochtigheid niet te hoog is.

Daarnaast is het van belang dat u uw lamelparket eiken vloer regelmatig in de onderhoudsolie zet. Dit moet ongeveer één tot twee keer per jaar gebeuren. Hierbij is het van belang dat de onderhoudsolie van goede kwaliteit is en dat u extra aandacht besteedt aan de plekken waar veel wordt gelopen. Wanneer u uw lamelparket eiken vloer goed onderhoudt, kunt u lang genieten van uw houten vloer.

Voordelen van lamelparket eiken vloeren

Zoals hierboven te lezen hebben eiken lamelparket vloeren meerdere voordelen. In dit kopje bespreken we alle voordelen van een vloer van lamelparket ten opzichte van bijvoorbeeld massieve plankenvloer.

1. Een ruim aanbod

Lamelparket vloeren worden in diverse soorten en maten aangeboden. Zo zit er verschil in de breedte en dikte van de planken of de verschillende soorten afwerkingen die mogelijk zijn. Daarnaast is lamelparket beschikbaar in verschillende houtsoorten, waaronder dus eiken hout. Door dit ruime aanbod is er altijd een lamelparket eiken vloer dat in uw interieur past.

2. Eiken lamelparket heeft minimale werking

In tegenstelling tot een massief houten vloer heeft een lamelparket vloer van eiken weinig werking. Dit wil zeggen dat de vloer weinig krimpt en uitzet bij temperatuurverschillen. Hierdoor ontstaan er vrijwel geen krimpnaden en blijft de vloer langer mooi.

3. Geschikt om zowel zwevend als verlijmd te plaatsen

Lamelparket vloeren zijn geschikt om zowel zwevend als verlijmd te plaatsen. Zwevend wil zeggen dat de vloer ‘los’ op de ondergrond ligt. De planken zijn wel verbonden maar zitten niet vast aan de ondergrond. Het voordeel hiervan is dat de vloer gemakkelijk te demonteren en verhuisbaar is. Uitermate geschikt voor in bijvoorbeeld een huurwoning dus. Een verlijmde vloer wordt vast verlijmd aan de ondergrond. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat de eiken lamelparket vloer minder werkt en beter warmte afgeeft.

4. Geschikt voor vloerverwarming

Een eiken lamelparket vloer is in de meeste gevallen geschikt voor een vloerverwarming. Dit is mogelijk bij zowel een zwevende als een verlijmde vloer, maar zoals eerder gezegd geeft een verlijmde vloer beter warmte door. Heeft u hulp nodig bij het leggen van uw parket op een vloerverwarming? Wij helpen u graag!

5. Relatief makkelijk te plaatsen

Eiken lamelparket vloeren zijn vaak fabrieksmatig afgewerkt. Dit wil zeggen dat de computer de mes- en groefverbinding maakt. Er ontstaat een zuivere pasvorm met een kliksysteem waardoor de houten vloer relatief eenvoudig, snel en goedkoop te installeren is. Heeft u hulp nodig bij het leggen van uw houten vloer? Onze experts helpen u graag.

Alle voordelen samengevat

  • Onderstaand alle voordelen van een eiken lamelparket vloer samengevat:
  • Een ruim aanbod aan diverse soorten en maten lamelparket vloeren van eiken;
  • Eiken lamelparket heeft een minimale werking;
  • Vrijwel geen krimpnaden, waardoor de vloer langer mooi blijft;
  • Zowel zwevend als verlijmd te plaatsen;
  • Geschikt voor huurwoningen (zwevend te plaatsen);
  • Lamelparket eiken is geschikt voor vloerverwarming;
  • Relatief makkelijk zelf te plaatsen;
  • Relatief snel te plaatsen;
  • Relatief goedkoop te plaatsen.

Nadelen van lamelparket eiken vloeren

Naast voordelen heeft een vloer van eiken lamelparket uiteraard ook nadelen. Deze bespreken we hieronder voor u.

Meer onderhoud

Zoals eerder op deze pagina al besproken is, vergt eiken lamelparket meer onderhoud dan bijvoorbeeld een massieve vloer. U dient relatief vaak stof te zuigen en te dweilen. Tenslotte is het van belang dat uw vloer regelmatig in de onderhoudsolie wordt gezet.

Niet krasvast

Daarnaast is een nadeel dat de vloer niet krasvast is. De vloer is dus niet bestand tegen krassen waardoor u voorzichtig om dient te gaan met bijvoorbeeld het verschuiven van meubels. Wanneer er krassen op de vloer ontstaan is het vrijwel onmogelijk om deze krassen uit de vloer te schuren.

Deze nadelen zijn vrij eenvoudig te verhelpen door bijvoorbeeld het gebruik van vilt onder uw meubels, het gebruik van een droogloopmat.

Wat kost een lamelparket eiken vloer?

De kosten voor een lamelparket eiken vloer zijn uiteenlopend. Een mooie eiken lamel parket vloer heb je al vanaf €47 m2 Voor een goede prijsindicatie kunt u een offerte aanvragen waarna we naar wens een vloer samenstellen. Wij maken vloeren naar keus breedte, dikte, structuur en afwerking wat de uiteindelijke prijs bepaalt.

Indien u dit wenst kunnen wij van Natuurlijk Hout uw eikenhouten lamelparket vloer leggen. Voor deze kosten kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen of langskomen in onze showroom in Ermelo/Harderwijk.

Wij helpen u aan de perfecte eiken lamelparket vloer

Bent u na het lezen van deze tekst overtuigd van deze vloersoort, of bent u nieuwsgierig geworden? Vraag via de onderstaande knop vrijblijvend een offerte aan of kom een keer langs in onze showroom. Onze experts zullen u aan de hand van uw wensen verder helpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een eiken lamelparket eiken vloer

Niet gevonden wat u zocht? Geen probleem! Natuurlijk Hout biedt verschillende soorten vloeren aan, waaronder houten vloeren, laminaat vloeren of kurk vloeren. Kijk gerust online verder of kom naar onze showroom!

Wij leveren ook in de provincies Utrecht, Overijssel & Zuid-Holland. En ook in de steden Hoevelaken, Maartensdijk & Leidsche Rijn.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist