Loading...

Verouderen, oftewel kastijden, van houten vloeren

Bel me terug

Tegenwoordig heeft men een sterke voorkeur voor authentieke, eerlijke en natuurlijk houten producten. Zo ook wat betreft de inrichting van de woning. Uiteraard zien we dit ook terug in de houten vloeren Het verouderen van de Eiken houten vloeren geeft deze doorleefde uitstraling, waardoor het lijkt alsof er al jaren op de vloer geleefd is. Een voordeel kan zijn dat u minder voorzichtig hoeft te zijn met uw vloer omdat eventuele krasjes en deukjes niet opvallen.

Echt oude houten vloer

Echt oude houten vloer is nauwelijks nog verkrijgbaar. U zult voornamelijk houten planken tegen komen die zowel handmatig als machinaal bewerkt zijn. Deze combinatie geeft het mooiste resultaat. Met machinaal bedoelen we bewerking in een soort centrifuge met allerlei attributen waaronder stenen, kettingen enz. om de houten vloer te beschadigen. Een reden om te kiezen voor gemaakt oud hout is van praktische aard; een verouderde houten lamelen vloer is op de juiste manier behandeld om binnen onze geïsoleerde woningen tot zijn recht te komen. Dit in tegenstelling tot echt massief oud hout (werking). Maar ook gewoon doordat een verouderde houten vloer nauwelijks onderhouden hoeft te worden.

Er zijn drie manieren van verouderen

  • De oppervlakte bewerken: het bewerken van de oppervlakte noemen we kastijden. Kastijden is het bewerken, beschadigen, van de plank met verschillende gereedschappen.
  • De zijkanten van de plank bewerken: vroeger waren de zijkanten minder afgewerkt dan de moderne plank. Om dit te effect te creëren worden de zijkanten geschraapt waardoor het lijkt alsof de vloer al jaren geleden is geschaafd.
  • Trommelen van de plank: om het effect van het verouderen nog sterker te maken kan de plank worden getrommeld. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden worden de planken hierbij in een grote trommel gedaan en door het draaien zullen de moeren en bouten, die in de trommel zitten, de vloer voorzien van extra deuken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een massief houten vloer

Aanbieding

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist