Loading...

Borstelen van houten vloeren

Bel me terug

Als het gaat om houtsoorten die een sterke tekening laten zien, hebben we het over Eiken, Essen en Grenen. Om deze tekeningen nog krachtiger te maken kunnen we hout borstelen. De ene manier van borstelen geeft een fijne afwerking, de andere juist een ruwere. Tijdens dit proces wordt het zachte kern hout als het ware weg-geborsteld met een staalborstel, met als effect dat de houtnerf/structuur extra wordt benadrukt.

Een voordeel van een geborstelde houten vloer is dat eventuele beschadigingen minder opvallen doordat de tekening van het hout meer naar voren komen dan bij een strakke eiken houten vloer. Daarnaast heeft het als voordeel dat huisdieren minder snel uit glijden.

Eiken houten vloer

Belangrijk is om rekening te houden met het feit dat een geborstelde houten vloer sneller vuil wordt; vuil blijft ‘haken’ vanwege het ruwere oppervlak. Deze vloer zal uiteindelijk dus sneller geschuurd moeten worden. Bij schuren gaat het effect van het borstelen deels verloren, waardoor er direct na het schuren weer geborsteld kan worden.

Tip!

Een donkere Eiken vloer met white-wash afwerking geeft een zeer mooi effect. De white-wash blijft in de nerven van de tekening hangen en deze kleuren steken prachtig op elkaar af.

Ruime keuze houten vloeren

Natuurlijk hout heeft een ruime keuze aan houten vloeren, waarbij we ook kunnen zorgen dat uw vloer wordt gelegd, geschuurd en gelakt of geborsteld.

Verder kunnen we u ook helpen met ander vloeren, zoals:

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een massief houten vloer

Aanbieding

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist