Loading...

Solide Europees / Frans Eiken vloer

Bel me terug

Een van de oudste en bekendste houtsoorten om vloeren van te maken is Eiken. Dit type hout was vroeger al zeer gewild en doet hedendaags nog steeds zijn naam eer aan. Zo worden benamingen als solide, robuust en authentiek nog altijd toegedicht aan Europees / Frans Eiken.

Met een massieve eiken vloer kunt u bovendien bij het leggen alle kanten op, omdat de planken in verschillende breedtes verkrijgbaar zijn. Tevens kan naar wens de vloer minder rustiek of zelfs vrijwel zonder noesten geleverd worden. Europees / Frans Eiken is bij ons ook in Tapis en Lamelplanken verkrijgbaar.

Kenmerken

Europees / Frans Eiken heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur. Het hout is ringporig waardoor op het dosse vlak een vlamtekening ontstaat. Structuur en kwaliteit variëren afhankelijk van de groeicondities. Eiken laat zich in het algemeen echter gemakkelijk bewerken, draaien en frezen, zowel met machines als met de hand. Ook leent Eiken zich door zijn hoge looizuurgehalte uitstekend voor beitsbehandelingen, roken, logen en dergelijke.

Botanische naam

  • Quercus Robur L. (= Quercus Pedunculata Ehrh.), Zomereik
  • Quercus Petraea (Mattuschka) Lieblien (=Quercus Sessiliflora Salisb.), Wintereik

Groeigebied

  • Europa
  • Klein-Azië

Hardheid volgens Janka

  • Langsvlak 4200-6300 N

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 74 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist