Loading...

Exotisch Wengé houten vloer

Bel me terug

Over smaak valt niet te twisten, althans dat wordt gezegd. Toch is een houten vloer van Wengé de onbetwistbare koning onder de houten vloeren. Door zijn donkerbruine kleur vormt een Wengé vloer namelijk al snel de blikvanger van het huis.

Wengé is een zeer harde en duurzame houtsoort en is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Wengé wordt door ons veel toegepast in combinatie met een Tapis vloer of een visgraat vloer. Maar ook Wengé Multiplank vloerdelen en 3-strooks Lamelplank wordt door ons veel toegepast.

Kenmerken

houten wenge vloerVers gezaagd Wengé heeft een licht geelbruine kleur. Aan licht blootgesteld wordt het hout al snel donkerbruin. Panga Panga heeft in het algemeen een lichtere kleur dan Wengé en wordt uniform bruin met fijne lichtgekleurde strepen. Bij Wengé heeft het vezelweefsel een zwarte kleur en het parenchymweefsel een (licht) bruine kleur. Wanneer Wengé lang aan directe zonbestraling wordt blootgesteld, wordt het weer lichter van kleur.

Wengé is vrij goed te bewerken, maar gereedschappen stompen wel snel af en er moet rekening mee worden gehouden dat het hout snel splijt. Wengé kan uitstekend worden gedraaid.

Botanische naam

  • Millettia Laurentii De Wild
  • Millettia Stuhlmannii Taub

Groeigebied

  • Zaïre
  • Oost-Afrika, hoofdzakelijk Mozambique en Tanzania

Hardheid volgens Janka

  • Wengé langsvlak 10.600 N
  • Panga Panga langsvlak 7250 N

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 74 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist