Loading...

Goudlokje Iroko parket

Bel me terug

Iroko is een tropische houtsoort die van origine zeer sterk is en heeft bovendien bijzondere goudkleurige schakeringen in het hout. Geen wonder dus dat een massieve vloer van Iroko uw interieur karakter geeft.

Zo heeft het hout in de basis een geelbruine kleur. Maar onder invloed van zonlicht kan Iroko een geelgouden kleur hebben, waardoor het lijkt of uw vloer in goud baadt. Iroko is tevens verkrijgbaar in Lamel en Tapis en kan bewerkt worden met olie, lak en was.

Kenmerken

Vers gezaagd kernhout heeft een botergele tot bruingele kleur, soms met donkerbruine zones, nadonkerend naar goudbruin tot donkerbruin. Iroko is goed te bewerken, maar let op met de afwerking. Ontvetten is aan te raden.

Botanische naam

  • Milicia Excelsa
  • Milicia Regia

Groeigebied

  • Tropisch Afrika van Gambia tot Ghana

Hardheid volgens Janka

  • Langsvlak 5600 N

Uw perfecte houten vloer; bij Natuurlijk Hout bent u aan het juiste adres

Heeft u na het lezen van deze pagina het gevoel dat een padoek vloer iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag aan de perfecte vloer voor uw woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Padoek vloer

Als u niet heeft gevonden wat u zocht kunt u online verder kijken. Natuurlijk Hout biedt u graag een alternatief aan. We willen u graag helpen om een geschikte vloer te vinden.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist