Loading...

Landelijk Grenen hout

Bel me terug

Een houten vloer van Grenen heeft een landelijke uitstraling. Door zijn warme gele kleur doet het bovendien wonderen voor uw interieur.

Een massieve vloer van Grenen heeft onder anderen als voordeel dat u het makkelijk zelf kunt leggen omdat de planken niet zo zwaar zijn. Daarnaast kunt u het hout uitstekend bewerken met een kleurbeits of kleurolie. Op die manier creëert u een verrassend effect met uw nieuwe vloer.

Kenmerken

De kleur van het verse kernhout is lichtbruin. Na verloop van tijd wordt het hout donkerder en varieert van geelbruin tot roodbruin. Het kernhout steekt dan scherp af tegen het 50-100 mm brede spint, dat wit tot lichtgeel kan zijn. Het spint kan soms, meestal plaatselijk, enigszins donkerder dan normaal gekleurd zijn. In het kernhout valt deze afwijking met het blote oog vrijwel niet te constateren. Europees Grenen laat zich zowel met de hand als machinaal vrij gemakkelijk bewerken.

Grenen is harshoudend, soms kunnen de harsgangen als uiterst fijne streepjes worden waargenomen. Vers gezaagd of geschaafd hout verspreidt een aangename hars of terpetijn geur. Deze geur verdwijnt op den duur, maar als oud hout opnieuw wordt bewerkt, ruikt het weer als nieuw. Europees Grenen heeft een zeer groot groeigebied met zeer verschillende klimaten. Als gevolg hiervan treedt een grote variatie op in groeiringbreedte, dichtheid, aantal en grootte van de kwasten, grootte van de cellen en celwanddikte.

Botanische naam

  • Pinus Sylvestris L

Groeigebied

  • Europa
  • Noord-Azië

Hardheid volgens Janka

  • Langsvlak Noords Grenen 3300 N

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 98 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist