Loading...

Ontwikkelingen mbt vloerverwarming en houten vloeren.

Bel me terug

Wij van Natuurlijk Hout zijn altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen, zo ook met de ontwikkeling van houten vloeren op vloer­verwarming, vloer­verkoeling en warmte­pompen. Hier zijn verschillende mo­gelijk­heden in, die mogelijk zijn voor op een houten vloer.

Door de nieuwe klimaatwet gaan we ons huis straks verwarmen met een warmtepomp. In nieuwbouwhuizen worden deze nu al standaard gemonteerd. Vloerverwarming wordt wel al veel gebruikt. Vooral een Eiken houten vloer leent zich hier perfect voor. (Voor meer informatie over vloerverwarming, zie onze website onder het kopje vloerverwarming)

Met een warmtepomp heeft u ook een mogelijkheid tot vloerverkoeling. Vloerverkoeling is eigenlijk hetzelfde principe als vloerverwarming, alleen wordt er nu koud water door de verwarming gepompt met een minimumtemperatuur van 18 graden. De vloer is nu koeler dan u woonkamer en hierdoor voelt het comfortabel aan.

Vloerverkoeling kan goed gecombineerd worden met een Eiken houten vloer maar er zijn wel wat regels voor. Zo mag de vloer mag niet veel koeler zijn dan de ruimtetemperatuur onder de 18 graden, om condens te voorkomen. En niet warmer dan 30 graden om werking te voorkomen. De leverancier van de warmtepomp zal hier rekening mee houden en u kunnen informeren welke warmtepomp/verkoeler het beste bij uw wensen past.

Kortom vloerverwarming en vloerverkoeling door middel van een warmtepomp kunnen prima samen met een parketvloer/ houten vloer als de regels die hiervoor gelden nageleefd worden. Zo maakt u optimaal gebruik en optimaal leefplezier uit uw houten vloer!

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist