Loading...

Prachtig Maple hout

Bel me terug

Van het sap van de esdoorn wordt vaak ahornsiroop gewonnen. Voor u betekent het echter dat u bij uw keus voor Maple een prachtige strakke vloer in huis heeft. Het blanke hout creëert veel licht en ruimte in uw woning.

Het mooie van een massieve houten vloer van Maple is dat elke plank anders is en dat de structuur en kleuren zijn ontstaan door decennia lange werking van de natuur. Harde Maple vloeren kunnen indien nodig in was, lak of olie worden gezet. Kiest u in de afwerking voor lak, dan krijgt uw interieur een elegante uitstraling. Wilt u liever een warme uitstraling? Dan kunt u de vloer het beste afwerken met was of olie. Maple is bij ons ook verkrijgbaar in Lamelplank en Tapis.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een maple houten vloer

Kenmerken

Europees Esdoorn is een fraaie blanke houtsoort met een wit tot crème-achtige kleur die aan het daglicht blootgesteld lichtgeel wordt. Om dit verkleuren tegen te gaan, maakt men gebruik van speciale vernissoorten en/of bleekmiddelen. Tussen kernhout en spint van Esdoorn bestaat geen of weinig kleurverschil. Over het algemeen vertoont het hout een gelijkmatige structuur. Door de levenslooplijnen (groeiringen) is een fijn streepdessin en een bescheiden vlampatroon zichtbaar. Dit geldt ook voor het Amerikaanse soft Maple dat ongeveer 25% zachter is dan hard Maple. De kleur van hard en soft Maple is sterk afhankelijk van de plaats van herkomst. Ook van deze soort is het hart van oude bomen nogal eens donker verkleurd.

Esdoorn is zowel met de hand als machinaal, gemakkelijk te bewerken.

Botanische naam

  • Acer Platanoides L. Acer Pseudoplatanus L.
  • Acer Saccharum Marsh., Acer Nigrum Michx. F.
  • Acer Rubrum L., Acer Saccharinum

Groeigebied

  • Europa
  • West-Azië
  • Noord-Amerika
  • Canada

Hardheid volgens Janka

  • Langsvlak 4850 N

Vraag nu een gespecificeerde offerte aan.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist