Loading...

Notenhout vloer

Bel me terug

De donkerbruine kleur met een hint van chocolade maakt een notenhout vloer bijzonder elegant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat notenhout tot de meest exclusieve houtsoorten ter wereld behoort. Met een noten vloer haalt u dan ook een vloer van gedistingeerde klasse in huis.

Notenhout is herkenbaar aan de prachtige combinatie van verschillende bruine en gouden tonen, lange donkere nerven en licht hout. Hoewel walnotenhout zachter is dan eiken, is het harder dan grenen.

Een walnoten vloer creëert een prachtig spektakel van zachtbruine tot licht zilte tonen en geeft een luxe en warme uitstraling aan elke ruimte. De vloer is opvallend aanwezig en wordt vaak gekenmerkt door noesten en licht spinthout. Notenhout kan ook worden gerookt om de kleur van het spinthout te verminderen en een uniformere uitstraling te creëren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een notenhout vloer

De kenmerken van een notenhout vloer

Notenhout is geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming en behoudt bij voorkeur zijn natuurlijke houtkleur. Het kan worden afgewerkt met een top coat. Bovendien kan notenhout worden gerookt om een homogene kleur te verkrijgen.

De kleur van Europees Noten is licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin, al of niet voorzien van een fraaie zwartachtige tekening. Amerikaans Noten is warm donkerbruin, de kleurverschillen zijn minder groot dan bij Europees Noten. Het spint is wasachtig. Tussen spint en kernhout kan vaak een zone overgangshout voorkomen dat lichter is dan het kernhout. De kleur van Europees Noten is sterk afhankelijk van de herkomst. Inlands, Duits -en Oostenrijks Noten is meestal nogal grauw. Frans en Zwitsers Noten is mooier, terwijl Spaans, Italiaans en ook het Noten van de Balkan nog weer fraaier is. De Turks- Kaukasisch- en Iraans noten zijn de mooiste soorten als het om kleur gaat.

noten houten vloer

Botanische naam

  • Juglans regia L.
  • Juglans nigra L.
  • Juglans neotropica Diels

Groeigebied

  • Europa
  • Azië
  • Oosten van Noord-Amerika
  • Midden- en Zuid-Amerika

Hardheid van een notenhout vloer volgens Janka

  • Langsvlak 5300 N
  • Langsvlak 4500 N

Een walnoot houten vloer afwerken

Een walnoot houten vloer kan zowel met moderne als klassieke meubelen worden gecombineerd, maar het is belangrijk om de juiste afwerking te kiezen.

Wanneer u kiest voor een olie-afwerking voor uw notenhout vloer zal de kleur van de vloer donkerder worden dan bij een lak-afwerking. Olie zal de vloer warmer en dieper van kleur maken. Het is echter wel belangrijk om de juiste olie te kiezen voor notenhout, omdat verschillende soorten olie elk een andere uitstraling kunnen geven aan het hout.

Een notenhout vloer bestellen

Wij bieden licht rustiek noten houten vloeren aan, waarbij het hout kleine noesten bevat die zorgvuldig zijn opgevuld en afgedicht. Bovendien kan het voorkomen dat sommige planken een subtiele, lichtere rand van spint hebben, wat een kleurverschil creëert.

Notenhout vloer bij Natuurlijk Hout

Bent u na het lezen van deze pagina overtuigd dat een notenhout vloer iets voor u is? Dat begrijpen we zeker! Kom langs bij onze showroom in Harderwijk/Ermelo of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren naar uw wensen en zorgen dat u een vloer krijgt dat bij u past. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Als u niet heeft gevonden wat u zocht kunt u online verder kijken. Natuurlijk Hout biedt u graag een alternatief aan. We hebben allerlei soorten houten vloeren, zoals een massieve houten vloer of een vloer van lamelparket. We willen u graag helpen om een geschikte vloer te vinden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een notenhout vloer

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist