Loading...

Padoek vloer

Bel me terug

De botanische soort Pterocarpus soyauxii Taub, die voorkomt in Midden- en West-Afrika, staat commercieel bekend als Afrikaans Padoek. Dit type boom groeit solitair in het altijd groene tropische regenwoud en wordt verspreid door de wind, die zijn gevleugelde zaden verspreidt. Afrikaans Padoek heeft een natuurlijke en gemakkelijke verjonging en gedijt het best in Gabon en Kameroen. Met een padoek vloer bent u dus verzekerd van een kleurrijke kleurenpalet in uw interieur.

Close-up van padoek vloer

Padoek planken hebben een aantal kenmerkende eigenschappen die het zeer geschikt maken voor gebruik als vloer. Het is namelijk duurzaam en oersterk, en het heeft verschillende kleurschakeringen die het hout een prachtig uiterlijk geven. De kleur kan variëren van feloranje rood tot koraalrood, wat het hout een lust voor het oog maakt. Dit maakt een padoek vloer uitermate geschikt voor het creëren van een opvallende vloer die de aandacht trekt.

Een padoek vloer is verkrijgbaar in lamelparket en Tapis en kan voor een goede afwerking behandeld worden met olie, was of lak. Hierdoor kan het hout nog beter tot zijn recht komen en wordt de duurzaamheid nog verder versterkt.

De kenmerken van Padoek planken

Padoek planken hebben enkele opvallende kenmerken. Het heeft namelijk een prachtige, feloranje-rode kleur die ook wel koraalrood wordt genoemd. Hierdoor staat het hout ook wel bekend onder de naam Corail. Na blootstelling aan licht zal het hout langzaam verkleuren tot een vaal roodbruine tint. Om de fraaie kleur van een padoek vloer langer te behouden, is het belangrijk om het hout tijdig af te lakken met een blanke lak.

Naast de fraaie en unieke kleur van een padoek vloer, is een ander voordeel dat de padoek planken zowel met de hand als met gereedschap goed te bewerken zijn. Doordat de vloer enkel uit padoek planken bestaat, is de vloer een massief houten vloer. Deze vloersoorten hebben als voordeel dat ze relatief lang mee gaan en zowel zwevend als verlijmd gelegd kunnen worden. Tenslotte is de uitstraling van een mooie massieve vloer iets wat je interieur goed doet.

Padoek vloer in een strakke woonkamer

Padoek vloer op een vloerverwarming

Afrikaans Padoek houten vloeren zijn uitermate geschikt voor installatie op zowel hoofd- als bijverwarming vanwege de stabiliteit van het hout. Wanneer u overweegt om een padoek houten vloer op een vloerverwarming te installeren, is het aan te raden om advies in te winnen van onze experts. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste padoek vloer die het meest geschikt is voor uw situatie en voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Uw perfecte houten vloer; bij Natuurlijk Hout bent u aan het juiste adres

Heeft u na het lezen van deze pagina het gevoel dat een padoek vloer iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag aan de perfecte vloer voor uw woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Padoek vloer

Als u niet heeft gevonden wat u zocht kunt u online verder kijken. Natuurlijk Hout biedt u graag een alternatief aan. We willen u graag helpen om een geschikte vloer te vinden.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist