Loading...

Exotisch Wengé houten vloer

Bel me terug

Over smaak valt niet te twisten, althans dat wordt gezegd. Toch is een houten vloer van Wengé de onbetwistbare koning onder de houten vloeren. Door zijn donkerbruine kleur vormt een Wengé vloer namelijk al snel de blikvanger van het huis. Deze vloersoort is momenteel helemaal de trend. Op deze pagina lees je alles wat je over wengé hout vloeren moet weten.

Wat is wengé hout?

Wengé is een zeer harde en duurzame houtsoort en is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Wengé wordt door ons veel toegepast in combinatie met een Tapis vloer of een visgraat vloer. Maar ook Wengé Multiplank vloerdelen en 3-strooks Lamelplank wordt door ons veel toegepast.

houten wenge vloer

Wengé hout is een exotische houtsoort afkomstig uit Afrika, voornamelijk uit de Republiek Congo. Wengé hout is geel of lichtbruin van kleur wanneer het vers gezaagd is. Wanneer het een tijd wordt blootgesteld aan licht wordt het steeds donkerder. Wengé vloeren bevatten donkerbruine of zwarte vezelweefsels die voorkomen in afwisselende, (ongeveer) evenwijdige banen. De combinatie van de donkere kleur, de vlamtekening en de nerven geven de vloer een warme uitstraling. Wengé parket zorgt er tevens voor dat meubels en de rest van het interieur ook een warme uitstraling krijgen. Deze houtsoort is de donkerste die we kennen en behoort tot de hardere houtsoorten.

Wanneer wengé te lang aan direct zonlicht wordt blootgesteld wordt het weer lichter van kleur. De houtsoort wordt gebruikt voor op allerlei manieren toegepast, zoals trappen, meubels, vloeren en deuren. Daarnaast is wengé fineer terug te zien in sommige meubels of interieurbetimmeringen.

Bijzonderheden van wengé hout

De unieke uitstraling van wengé hout vloeren zorgen voor de huidige populariteit. Deze vloersoort is momenteel helemaal dé trend. Deze warme, donkere kleur in combinatie met een mooie tekening is in geen mogelijkheid te evenaren.

Wengé hout vloer leggen

Het leggen van Wengé hout is niet heel simpel. Wij van Natuurlijk Hout helpen u hier graag bij! Tegen een meerprijs helpen onze specialisten bij het leggen van een houten wengé vloer in uw woning. Kom informeren in onze showroom of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voordelen van wengé hout

Naast dat deze massief houten vloersoort een unieke uitstraling heeft, zijn er ook nog andere voordelen.

Wengé parket is geschikt voor vloerverwarming

Vanwege de hoge stabiliteit van het materiaal is een wengé houten vloer uitermate geschikt om te installeren op een vloerverwarming. Onze specialisten helpen u graag met het adviseren of leggen van uw wengé vloer op vloerverwarming.

Weinig kans op scheuren en minimale werking

Wengé is een exotisch houtsoort en is duurzaam. Doordat het al gedroogd is, is er bij het drogen weinig kans op scheuren en vervormingen in de vloer. Daarnaast is de werking van het hout bij variërende temperaturen minimaal.

Goed te reinigen en te onderhouden

De reiniging en het onderhoud van deze vloersoort is niet veel anders dan andere houten vloer. Een vloer kan echter altijd slijten. Hierdoor is het van belang om de vloer vaak en tijdig te verzorgen en hem goed af te werken met een olie of lak.

houten wenge vloer

Alle voordelen op een rijtje

Alle voordelen van wengé parket op een rijtje:

  • Unieke uitstraling door donkere kleur en mooie vlamtekening;
  • Wengé vloer is geschikt voor vloerverwarming;
  • Erg bewerkelijk – gereedschap stompt wel af;
  • Weinig kans op scheuren en vervormingen;
  • Minimale werking;
  • Goed te reinigen;
  • Makkelijk in onderhoud;
  • Vloer werkt brandvertragend.

Is wengé parket iets voor jou?

Denk je na het lezen van dit artikel dat een vloer van wengé hout iets voor jou is? Kom gerust langs in onze showroom of vraag vrijblijvend een offerte aan. De experts van Natuurlijk Hout helpen u graag verder!

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist