Loading...

Afzelia parket

Bel me terug

Een afzelia parket vloer is een unieke en exclusieve keuze voor wie op zoek is naar een bijzondere vloer. Het is de kroon op uw interieur wanneer u houdt van een vloer die niet alleen prachtig is, maar ook bestand moet zijn tegen intensief gebruik. Deze houtsoort is duurzaam en hard, en heeft een egale structuur met weinig noesten, wat het zeer geschikt maakt voor een moderne inrichting. De warme, roodbruine kleuring soms goudkleurig van afzelia geeft uw vloer een bijzondere uitstraling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Afzelia parketvloer

Structuur van afzelia parket

Een duurzame, stijlvolle vloer

Afzelia is een houtsoort die bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen en is verkrijgbaar in verschillende vloersoorten. Het hout is zeer duurzaam en stabiel en komt oorspronkelijk uit Afrika. Afzelia Doussié wordt beschouwd als de beste variant.

De kleur van afzelia varieert van donkergeel goud tot roodbruin en de structuur is gelijkmatig zonder een uitgesproken tekening. Deze gelijkmatige structuur geeft een afzelia vloer een prachtige, rustige uitstraling. Daarom is afzelia parket een unieke keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en stijlvolle vloer.

Afzelia parketvloer

De kenmerken van Afzelia parket

Een bijzondere eigenschap van afzelia hout is dat het in combinatie met vloerverwarming kan worden gelegd. Het is mogelijk om deze houtsoort af te werken met urethaan olie of lak, waardoor de houtkleur niet verandert. Roken van dit hout is echter niet mogelijk. Afzelia is aanzienlijk harder dan eiken hout en heeft geen licht spint hout. Het wordt geproduceerd in breedtes tussen 12-18 cm. De nerf van afzelia parket heeft een sterke uitstraling en kan afkomstig zijn uit Azië of Afrika.

Wanneer deze houtsoort eenmaal droog is, werkt het nauwelijks. Hierdoor krijgt u een stabiele vloer welke goed te bewerken is. Een vloer van afzelia is goed te bewerken, maar door de grote stofontwikkeling is het noodzakelijk goede afzuiging te gebruiken wanneer u besluit dit te doen.

Afzelia vloer behandeld met olie

Waarom kiezen voor Afzelia?

Afzelia parket is een populaire keuze voor vloeren vanwege zijn rustige en warme uitstraling en uitstekende eigenschappen. Het hout is zeer duurzaam en heeft een hoge weerstand tegen schimmels en insecten, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft en lang meegaat. Bovendien is afzelia één van de hardste houtsoorten ter wereld, waardoor het zeer geschikt is voor vloeren die intensief worden gebruikt. Een houten vloer van afzelia heeft een zeer stabiele structuur en werkt bijna niet, waardoor het minder gevoelig is voor krimp en uitzetting door temperatuur- en vochtveranderingen. Het hout kan worden afgewerkt met lak, olie of was, maar het is ook mogelijk om de natuurlijke houtkleur te behouden zonder afwerking. Na verloop van tijd kan de warme roodbruine kleur van afzelia veranderen in een mooie goudbruine tint.

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen afzelia parket en lamelparket. Het grootste verschil is het materiaal dat gebruikt wordt om de vloer te maken. Lamelparket, ook wel multiplank genoemd, bestaat uit drie lagen: een massieve toplaag, een middelste laag en een onderste dikke fineerlaag. Een parketvloer van afzelia bestaat enkel uit afzelia. Hier spreken we dus van een massief houten vloer.

Afzelia parket bij Natuurlijk Hout

Na het lezen van deze tekst begrijpen we volledig dat uw interesse voor een vloer van afzelia parket is gewekt. Kom gerust een keer langs in onze showroom in Ermelo/Harderwijk of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u een vloer krijgt die bij u past en nemen, indien gewenst, het hele proces voor u uit handen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Afzelia parketvloer

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 98 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist