Loading...

Amerikaanse Eiken Vloeren

Bel me terug

Een Amerikaanse eiken vloer is een populaire keuze vanwege de verschillende opties die beschikbaar zijn. Een Amerikaans eiken vloer kan worden onderverdeeld in wit en rood hout. Het mooiste Amerikaans rood eiken komt uit de noordelijke staten van Amerika. Het Amerikaans wit eiken is vergelijkbaar met Europees eiken, maar kan worden herkend doordat het doorgaans breed in dosse gezaagd wordt, waardoor het hout de karakteristieke vlameffecten krijgt en meer karakter krijgt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Amerikaanse eiken vloer

Kan een Amerikaans eiken vloer met vloerverwarming?

Ja, onder normale omstandigheden is dit mogelijk. Technisch gezien is hout in Nederland geschikt gemaakt voor een relatieve luchtvochtigheid van 45-65%. Als we vloerverwarming gebruiken en de lucht opwarmen, kan de luchtvochtigheid dalen tot onder de 45%, waardoor hout minder geschikt wordt voor vloerverwarming. Gelukkig kan een Amerikaanse eiken houten vloer wel worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, zolang de luchtvochtigheid binnen het interval van 45-65% blijft.

Amerikaanse eiken vloer onzichtbaar

De kenmerken van Amerikaans eiken

Een Amerikaanse eiken vloer is te herkennen aan de grotere groeiringen en grovere tekening. Bij witte Amerikaanse eiken vloeren kan een randje spint aanwezig zijn, terwijl dit bij rode eiken vloeren zelden voorkomt. Hoewel wit Amerikaans eikenhout lijkt op Europese eikenhout, is dat bij rood Amerikaans eikenhout zeker niet het geval. Een rode Amerikaanse eiken vloer is een echte eyecatcher en past goed in zowel rustieke als moderne interieurs. Prime-kwaliteit eiken vloeren vertonen mogelijk een enkel noestje, maar staan er over het algemeen om bekend volledig vrij van noesten te zijn.

Een Amerikaanse eiken vloer heeft de volgende kenmerken:

  • Kan in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt, zolang de luchtvochtigheid binnen het interval van 45-65% blijft.
  • De houtkleur kan goed worden veranderd.
  • Kan worden afgewerkt met een topcoat.
  • Kan donker gerookt worden.
  • Het is harder dan Europees eiken.
  • Heeft licht spint hout.
  • Wordt geproduceerd in breedtes van 18 en 21 cm.
  • De nerf is nadrukkelijk aanwezig.
  • Komt uit Noord-Amerika.

Amerikaans eiken vloer: Een duurzame keuze

Een Amerikaanse eiken vloer heeft een uniek karakter en biedt tal van mogelijkheden voor bewerking en afwerking. Het hardere eikenhout is minder vatbaar voor beschadigingen dan andere houtsoorten, waardoor uw vloer er jarenlang mooi blijft uitzien. Bovendien heeft het hout een hoog looizuurgehalte, waardoor het minder gevoelig is voor schimmelvorming. Door het afwerken van de vloer met olie, lak of wax, kunt u de kleur en uitstraling van het hout beïnvloeden en zo een unieke vloer creëren die past bij uw persoonlijke smaak en interieur. Het onderhouden van deze prachtige vloer vergt wel enige inspanning, maar het resultaat is het zeker waard.

Amerikaanse eiken vloer in het rood

De mooiste vloeren bij Natuurlijk Hout

Kom gerust eens langs in onze showroom in Ermelo/Harderwijk om te kijken naar een Amerikaanse eiken vloer die bij u past. Onze experts zorgen ervoor dat u een vloer vindt die geschikt is voor uw interieur. Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Amerikaanse eiken vloer

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist