Loading...

Jatoba vloer

Bel me terug

Jatoba is een duurzame houtsoort die voorkomt in de tropische hooglandbossen van Midden- en Zuid-Amerika. Het kernhout van jatoba heeft een oranjerode tot roodbruine kleur en varieert van een gelijkmatige roodbruine kleur tot een roodachtige notenkleur. Soms heeft jatoba een geaderd patroon. Wanneer een jatoba vloer glad wordt afgewerkt, krijgt het hout een prachtige glans. De warme en elegante uitstraling van de kleureigenschappen en de glans van jatoba hout geven een vloer een luxe uitstraling.

De duurzaamheid van een jatoba vloer

Met een druksterkte van 66 N/mm² is jatoba een zeer harde houtsoort. Ter vergelijking, eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Een jatoba vloer heeft een lange levensduur en vertonen weinig werking. Deze eigenschappen maken jatoba bij uitstek geschikt als houten vloer.

Jatoba vloer: kenmerken en eigenschappen

Vloeren gemaakt van jatoba hout zijn gemakkelijk te herkennen vanwege hun kenmerkende kleurencombinatie van oranje, rood en bruin. Jatoba is een tropische houtsoort die voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika en afkomstig is van de Hymenaea, een plant uit de vlinderbloemenfamilie.

Vanwege de hardheid van Jatoba hout is het zeer slijtvast en daardoor bij uitstek geschikt voor gebruik als massieve houten vloer. De eerder genoemde kleurencombinatie geeft de vloer een unieke uitstraling. Jatoba hout is gemakkelijk te bewerken, het oppervlak is mooi glad te maken. Wanneer u de vloer mooi glad afgewerkt heeft een jatoba vloer een fraaie glans.

Jatoba vloer in een woonkamer

De verschillende soorten jatoba hout

Jatoba is een tropische houtsoort uit Zuid-Amerika met typische eigenschappen van houtsoorten uit deze regio.

De verschillende kleuren van een jatoba vloer zijn typerend. Als u geen kleurverschillen wilt in uw vloer, raden wij deze houtsoort af. Het is namelijk niet praktisch om te sorteren op verschillende kleurschakeringen en dit zou afbreuk doen aan de prachtige eigenschappen van jatoba hout.

Jatoba vloer op vloerverwarming

Helaas is Jatoba hout niet geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Als u geïnteresseerd bent in houten vloeren in combinatie met vloerverwarming, raden wij u aan om contact op te nemen. Onze experts kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden en geschikte alternatieven voor uw situatie. Indien een jatoba vloer niet geschikt is voor uw woning helpen we u graag aan een passend alternatief. Neem gerust vrijblijvend contact op!

Extra informatie over jatoba hout

Onderstaand wat extra informatie over Jatoba hout, zoals de botanische namen, groeigebieden en hardheid.

Botanische naam

  • Hymenaea Courbaril L
  • Hymenaea Stilbocarpa Hayne
  • Hymenaea

Groeigebied

  • Midden-Amerika
  • Zuid-Amerika

Hardheid volgens Janka

  • Langsvlak 10.400 N

Geïnteresseerd in een jatoba vloer?

Heeft u na het lezen van deze pagina het gevoel dat een jatoba vloer iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag aan de perfecte vloer voor uw woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Jatoba vloer

Als u niet heeft gevonden wat u zocht kunt u online verder kijken. Natuurlijk Hout biedt u graag een alternatief aan, zoals een eikenhouten vloer, tapis parket of een houten vloer in visgraat. We willen u graag helpen om een geschikte vloer te vinden.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist