Loading...

Oude eiken vloeren

Bel me terug

Oude Eiken vloeren zijn tijdloze en karaktervolle vloeren die een warme en rustieke sfeer creëren in ieder interieur. Het unieke aan oude eiken vloeren is dat ze onbehandeld worden geleverd, waardoor de vloer helemaal naar uw wensen kan worden aangepast. Zo kan het hout van oud eiken worden behandeld met was, olie of lak, en is het hout zelfs verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke uitstraling, waardoor een oude eiken vloer een heel eigen karakter heeft. Bovendien worden deze vloeren gemaakt van stevig, zwaar en degelijk hout, wat de duurzaamheid en levensduur ten goede komt.

Door het hout te bewerken kunt u uw houten vloer een persoonlijk tintje geven. Zo kleurt een notenhouten vloer in de olie donker op. In de lak wordt hij echter iets lichter van kleur. Noten is bovendien verkrijgbaar in Massief, Lamel en Tapis. In deze tekst lees je meer over deze vloersoort.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een oud eiken vloer

Wat zijn oude eiken vloeren?

Een oude eiken vloer is een vloer die volledig bestaat uit eikenhout en daardoor ook wel bekend staat als een massief eiken vloer. Het unieke van oude eiken vloeren is dat ze zeer sterk zijn omdat ze volledig uit hout bestaan. Het hout heeft al jarenlang de tijd gehad om te rijpen en de structuur van het hout wordt daardoor nog sterker en robuuster.

De eigenschappen van oude eiken vloeren

Oude eiken vloeren kunnen tot maar liefst 5 meter los worden gelegd. Om werking van het hout tegen te gaan, worden de planken verlijmd. Oude eiken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waarbij een dikte van 20 mm het meest gangbaar is. Hierdoor zijn deze vloeren uitermate geschikt voor ruimtes die veel worden gebruikt, zoals keukens, woonkamers, restaurants en winkelvloeren. De stevige structuur van het eikenhout zorgt ervoor dat de vloer een lange levensduur heeft en goed bestand is tegen intensief gebruik.

Oude eiken vloer met een lichte olie

De voordelen van oud eiken vloeren

Oud eiken vloeren hebben diverse voordelen ten opzichte van andere vloersoorten. Hieronder vindt u een samenvatting van alle voordelen:

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en afwerkingen
  • Geschikt voor vrijwel elk interieur
  • Oud eiken is meerdere malen te schuren en opnieuw te behandelen
  • Zeer geschikt voor druk bezochte ruimtes
  • Afhankelijk van de houtsoort nauwelijks gevoelig voor werking
  • Kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden
  • Zeer duurzaam en heeft een lange levensduur
  • Unieke uitstraling die bijdraagt aan een karaktervolle sfeer
  • Weinig onderhoud nodig
  • Milieuvriendelijk dankzij duurzame bosbeheer en biologisch afbreekbaarheid

De lange levensduur van een oude eiken vloer

Een oude eiken vloer heeft een zeer lange levensduur in vergelijking met andere vloersoorten. Dit komt doordat het hout van nature sterk en robuust is en al jarenlang de tijd heeft gehad om te rijpen. Bovendien kunnen oude eiken vloeren meerdere malen worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt, waardoor krassen en deuken gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Hierdoor is een oude eiken vloer uitermate geschikt voor drukke ruimtes zoals restaurants, kroegen en winkels, maar ook voor woonkamers en keukens waar veel gelopen wordt.

Interesse in een oud eiken vloer?

Bent u na het lezen van deze pagina geïnteresseerd geraakt in een oude eiken vloer? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte vloer die past bij uw wensen en interieur. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen via de knop op onze website.

Heeft u toch niet gevonden wat u zocht? Geen enkel probleem! Wij bieden verschillende soorten vloeren aan, waaronder tapis, visgraat vloeren of andere soorten houten vloeren. U kunt online verder kijken of onze showroom bezoeken om ons volledige assortiment te bekijken en te ontdekken welke vloer het beste bij uw behoeften past.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een oud eiken vloer

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 96 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist