Loading...

Esdoorn vloer

Bel me terug

Esdoorn, ook wel Maple hout genoemd, groeit voornamelijk in Europa, Oostelijk- en Noord Amerika. De kleur van deze houtsoort verschilt afhankelijk van de herkomst, maar heeft doorgaans een mooie crèmeachtige kleur die onder invloed van daglicht lichtgeel wordt. Bovendien heeft het hout van de esdoorn een prachtige, enigszins zijdeachtige glans. Er is weinig tot geen verschil tussen het kernhout en spinthout van esdoorn en het hout vertoont een gelijkmatige structuur met een bescheiden vlampatroon. Door deze gelijkmatige structuur en subtiele vlamtekening straalt de esdoorn vloer een prachtige, serene rust uit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Esdoorn vloer vloer

Naast de normale esdoorn variant is er ook een bruine esdoorn houten vloer verkrijgbaar. Deze variant heeft vergelijkbare eigenschappen met het normale esdoorn parket, maar is donkerder en bevat meer donkere strepen en vlammen.

De kenmerken van een Esdoorn vloer

Een esdoorn vloer heeft verschillende voordelige eigenschappen waardoor het een populaire keuze is. Het is een geschikte vloer vanwege de eenvoudige bewerkbaarheid en de mooie uitstraling. Esdoorn is ook zeer geschikt als houten vloer en wordt daarom veel gebruikt. De kwaliteit van esdoorn is vergelijkbaar met die van eikenhouten vloeren, maar het is wel iets harder. Het is dan ook geen verrassing dat esdoorn vaak wordt gebruikt voor toepassingen die bestand moeten zijn tegen slijtage, zoals in bowlingbanen.

Esdoorn vloer

Het afwerken van een Esdoorn parket

Esdoorn is geschikt voor alle afwerkingsmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een esdoorn vloer af te werken met hardwax, WoCa olie en lak. Door een esdoorn parket af te werken met hardwax ontstaat er een natuurlijke uitstraling en wordt de kleur en structuur van het hout verdiept, wat de vloer erg mooi laat uitkomen. Houd er wel rekening mee dat een Esdoorn vloer afgewerkt met wax gevoelig is voor krassen omdat de afwerking op het hout ligt. Een bijkomend voordeel is wel dat eventuele beschadigingen eenvoudig bij te werken zijn. Een andere optie is om uw esdoorn parket af te werken met WoCa olie. WoCa heeft jarenlange ervaring in het produceren van duurzame afwerkingen voor houten vloeren en biedt daarom bewezen duurzame afwerkingen aan.

Esdoorn vloer en vloerverwarming

Het gebruik van een esdoorn houten vloer in combinatie met vloerverwarming is beperkt mogelijk, aangezien deze houtsoort gevoelig is voor temperatuurschommelingen en vocht. Dit kan leiden tot kromtrekken en scheuren. Als u toch kiest voor een Maple houten vloer, zorg er dan voor dat u voorzorgsmaatregelen neemt om deze problemen te voorkomen. Er zijn echter ook alternatieven, zoals eikenhouten of bamboe vloeren, of een Esdoorn laminaat vloer, die beter geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming.

Geïnteresseerd in een esdoorn vloer?

Denkt u na het lezen van deze pagina dat een vloer van esdoorn parket iets voor u is? Kom dan naar onze showroom of neem contact met ons op. Onze experts helpen u aan de perfecte houten vloer voor uw woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan via de onderstaande knop.

Heeft u in een esdoorn vloer niet gevonden wat u zocht? Geen probleem! Natuurlijk Hout biedt verschillende soorten vloeren aan, waaronder massieve vloeren, eikenhouten vloeren of lamelparket. Kijk gerust online verder of kom naar onze showroom.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Esdoorn vloer vloer

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 94 individuele klant beoordelingen op 5-sterrenspecialist